søndag 4. september 2011

Petter Restorp går enda en superlinje på superveggen på Hallinden

Petter Restorp har gått Sista Bossen, og med graden 9- betyr det at Hallindens branta vegg har fått enda en superlinje. Her er hans ferske beskrivelse på bloggen sin. For oss som så de første forsøkene i sommer, så er det tydelig at litt mer krispe høstforhold i helgen har gjort ruten godt.

Bestigningen en anledning til å skrive om en av de fineste veggene jeg vet om for litt stramme rissruter. For dette er bare enda en flott linje i rekken av mer eller mindre harde rissruter på naturlige sikringer på denne fantastiske veggen som må være en av verdens beste for lange og fine og litt harde kileruter. Den 150 meter lange og opptil 30 meter høye veggen har et tjuetalls flotte linjer. Linjene er lange og sugende, og vertikale eller svakt overhengende. Alt er stort sett bra sikret.

Her er føreren på Headwall.com, (forøvrig er førerne på Headwall laget av Torkel Røisli som vel er en av de som har utviklet Hallinden mest aktivt opp gjennom årene med mange av de flotteste og hardeste linjene).

Tidlig i sommer gikk Petter og Oskar Alexandersson også en ny linje på veggen: Too cool for school (grad 8/8+) til høyre for Afterburner. Den nye ruta starter i Bomerang (grad 8/8+), før den traverserer til høyre ut i en risslinje som starter litt opp i veggen og går opp til topps.
Det er særlig åtterklatrerne som har mest å hente her, med to ruter grad 8+, to ruter grad 8/8+, tre ruter grad 8, to ruter grad 8-, og i tillegg noen syvere og 6+.

Men dette er også en fin klippe for de som ikke er helt der oppe på gradene. Den første ruta for mange her er den bratte Afterburner (grad 6+), mens Goa Brunetter er en fin start på 8- graden.

For de som ikke kjenner Restorp, så bor han sentralt i Bohuslän når han ikke er brannmann i Gøteborg, og er en av de få som både har gått grad 9 på naturlige sikringer, gått 9-/9 i første forsøk og friklatret noen av de harde rutene på El Capitan. Ifjor gikk han også den hardeste ruten på Hallinden, Beauty school droop-out (grad 9-/9) på Terrasseveggen litt lengre inn på klippen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar