mandag 9. april 2012

Dating-kongen Morten Gulliksen viser muskler

Morten Gulliksen får ha meg tilgitt en slik tulleoverskrift. Men slik ble det når han både har gått en av sine hardeste buldre med "Kongepuddel" grad 8A+, eventuelt 8A, i samme påske som han på nytt har fått en helside i Aftenposten og referert i mange nettaviser på suksessen med sin datingtjeneste Sukker.no.

Bulderen først: Den er gått på Bryggeriet i Kragerø, hvor Morten også har førstebesteget flere av sine andre hardeste buldre.
Her er føreren for Bryggeriet på Bouldering.no.
Bestigningen kommer på toppen av en rekke andre harde buldre i Oslo-området i påska opp til grad 7C+, viser scorecardet hans på 8a.nu.
Her er en video av ham lastet opp sist helg på Fortapte barns by i Østmarka (grad 7C+)
For klatrere er Morten Gulliksen kjent som en av de sterke gutta helt siden han begynte å klatre på den lille veggen på Blindern for drøyt 20 år siden, og gjorde en imponerende rask repetisjon av Maraton (grad 8b) målt fra første gang man klatret til grad ni ble besteget. 20 år etter er han blant de som går harde buldre på Østlandet  med et dusin bestigninger og førstebestigninger opp mot grad 8B. De siste årenes bestigninger viser at han er like sterk uanfektet av at han har rundet 40-årene og stiftet familie.

Han stod også bak den første buldre- og klatrevideoen som kom i Norge, hvis jeg ikke husker helt feil. Her er en omtale av filmen fra en utenforstående. Der er det mange legendariske scener.

I disse årene har han gått mange harde buldre, og fått endel oppmerksomhet underveis (og litt pepper) for sine graderingsteorier basert på mer objektive målinger enn den subjektive opplevelsen som er utgangspunktet i dag. Den teorien har vel ikke helt fått gjennomslag.

Den samme viljen til å lete etter fysiske sammenhenger har også gjort at han har fått suksess og oppmerksomhet for datingtjenesten Sukker.no, som også visstnok bygger på at man prøver å legge et matematisk grunnlag basert på objektive kriterier for å koble de som vil finne en partner. Men siden dette er en klatreblogg, så får interesserte heller lese om det på de overnevnte lenkene.

Her er forøvrig et intervju med Morten som Lars Gilberg lagde for fem år siden da han skrev for 8a.nu sin norske side.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar