lørdag 21. april 2012

Landets største klatrekonkurranse? Over 60 unge på Østlandscup i Oslo

Lørdagens konkurranse var den andre av tre i Østlandscup, som er en spennende nyskapning. Jeg vet ikke om dette er den største konkurransene i landet, men det var ihvertfall fullt hus av unge mellom 7 og 16 år som prøvde seg på rutene i tre vanskelighetsklasser. (Er det noen større, så gi et vink slik at dette blir korrekt)

Resultatlister og foto sånt er vel ikke helt klart, der er Oslo klatreklubb alltid et forbilde.
Men det var kanskje noen som pekte seg ut. 16 stykker toppet de syv rutene (på topptau) som utgjorde blå (på femmertallet) og gul klasse (på seksertallet), så det ble en laaang finale. Bare en gutt og en jente toppet ut rutene, så det ble to naturlige vinnere.
  • Camilla G. Persen er en syvendeklassing fra Oslo som imponerte med å toppe ut ruta anslått til grad 7+, og hun slo flere finalister fra de siste junior-norgescupene og klatrere som var minst tre år eldre enn henne. Hun fikk delt førsteplass i den lavere klassen på forrige konkurranse i januar på Holmen klatresenter, men stilte nå i klassen over.
  • Patrick Pedersen fra Drammen og Holmen klatreklubb går i tiendeklasse, og selv om han bare har klatret aktivt omtrent ett år så kom han også fint opp ruta.
  • Og ellers ble vel alle imponert over Henrik Ruud Geiran, som går i andreklasse i Asker, som tross at han var minst et år yngre enn konkurransealderen på 9 år, så toppet han de fleste rutene på grad 4 og fem. Men det er vel mange som har latt seg imponerende av ham når han leder opp bratte og lange vegger på inneveggene rundt om i Oslo.
Det er også interessant å se at det vokser opp en ganske stor gruppe med særlig syvendeklassinger som nå begynner å bli jevnt gode. Tidligere har det vært mest enkeltklatrere som har blomstret tidlig og markert seg. Så får vi se om noen av dem etterhvert tar steget opp mot nivået til de tre klatrerne i verdensklasse som trente på buldregalleriet over konkurranseveggene mens det hele pågikk: Magnus Midtbø, Tina Johnsen Hafsaas og Jakob Heber Norum - som kan vise til tredje og fjerdeplasser i VM og Junior-VM i fjor. Det er jo et stykke dit, men slike arrangementer kan kanskje inspirere flere til å bli mer aktive. 

Arrangementet imponerte også. Det er ikke lett å få 60 unge gjennom en slik konkurranse, men det klarte arrangørene i Oslo Klatreklubb og Klatreverket på en imponerende måte. Neste gang blir det nok litt mer variasjon i vanskelighetsgraden for å skille bedre i de lettere klassene og for finalen for de beste, men det er smådetaljer.

Til høsten arrangerer Kolsås klatreklubb den siste konkurransen i den nye Østlandscupen.

1 kommentar:

  1. Var over 100 på konk'en i Trondheim på torsdag.. :)

    SvarSlett