fredag 6. april 2012

Nye, harde buldre i Østmarka

Stian Christophersen har sørget for at Østmarka har fått noen av sine vanskeligste buldre i påska. På det nye buldrefeltet Mariholtet har han gått Obelix, grad font 8A. "Oslos fineste" er Stians korte kommentar til det nye bulderet på sitt scorecard på 8a.nu. På det samme nye feltet har han også etablert en 7C-bulder og en 7A-bulder.

Og på det mer etablerte feltet Bølerveggen, som strengt tatt heller burde hete Ulsrudvannveggen fordi det ligger rett bortenfor dette badevannet, så har Stian også gått en sittstart på den etablerte ruta Mester Yoda. Det bekrefter bare graden 8a.

Her er en fersk video fra påska av sittstarten på MesterYoda

Yoda ble gått av Øyvind Ville Sæther for noen år siden, og var vel den vanskeligste bulderen i dette store og vidstrakte buldreområdet da. Siden har det kommet noen nye harde buldre, som Villmark av samme Søther. Men det er fremdeles en slags nyhet at det kommer såpass harde buldre i dette området.

Østmarka er et svært vidstrakte område på flere kvadratkilometer som jevnlig er blitt utviklet det siste dusin året. Det går fra Hellerud-feltet i nord, hvor det definitivt er mest utviklet, til sør mot Østmark-setra og inn mot Hauktjern og nå også mot Mariholtet. Innenfor her er det minst et tjuetalls vegger og steiner, om ikke mer, med diverse buldre på.

Her er en ganske detaljert informasjon om mange av steinene og veggene fra Truls Larsen, som både har pusset fram mye og laget en papirfører for noen år siden,
Her er nettsiden til Østmarka Vel, laget av noen ivrige og sterke klatrere som er nesten nabo til et av de største og beste buldreområdene - Filmplaneten. Det gir en god intro til klatringen i området, og spesielt buldringen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar