søndag 22. februar 2015

Isklatrer omkom etter langt fall på Lipton

En utenlandsk isklatrer omkom i dag etter et fall ned på en hylle i Rjukan. Klatreforbundet melder at ulykken skjedde på klatring på den vanskelige ruta Lipton, som i sin tid var den første ruta av grad 7 i Norge da den ble gått for omlag 20 år siden. Ifølge beskrivelser i mediene falt klatreren 30-40 meter ned på en hylle i veggen.

Politiet ble varslet om ulykken 9.15, og klokken 11.55 ble det meldt at han hadde omkommet.
Klatreren var i live etter at klatrere hadde tatt seg ned til ham, men de rapporterte ifølge telemarksavisa at han hadde smerter i ryggen og muligens indre skader.

Et Sea King redningshelikopter var også på stedet i 10.30, skriver hovedredningssentralen  på twitter, og varslet at luftambulansen også har med klatrere fra Langfjella alpine redningsgruppe. Men det var ikke mulig å gjennomføre en helikopterredningsoperasjon i det trange juvet før personen døde av skadene, skriver Dagbladet.

Han ble så firt ned til bunnen av juvet, hvor en lege erklærte at han var omkommet, skriver Varden.no.
Arrangøren av Rjukan Ice festival sier til Telemarksavisa at ulykken ikke skjedde i det området hvor det samtidig ble arrangert den årlige festivalen. Han vil heller ikke kommentere hvordan ulykken skjedde, ut over å nevne at det var store mengder is i bevegelse.

Dette er andre gang en utenlandsk klatrer omkommer under isklatring i Rjukan. En finsk kvinne omkom etter fall i 2009.

Politiet vil vente med å offentliggjøre klatrerens identitet og nasjonalitet til etter at pårørende er varslet.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar