lørdag 21. februar 2015

Magnus Midtbø ny kjapp 9a-bestigning (som han nedgraderer til 8c+)

Magnus MIdtbø rapporterer på facebook at han har gått den harde og kjente ruten Escalatmaster i Perles. Ruta er gradert 9a, men i likhet med Junge Book Speed som Magnus nylig gikk så syns han også denne er litt soft for graden. Det har vært en diskusjon om graderingene på endel av de harde spankse rutene i noen år, og Magnus gir vel her i praksis sitt syn.

Som vanlig har Henning Wang aka Madskillz media tatt fine bilder, her ligger et på facebooksiden hans, og varsler en kommende video

2 kommentarer:

 1. Jungle Speed ikke Jungle Book :)
  Dette med gradene er vel ikke helt korrekt. Det har vært en del diskusjon rundt noen få profilerte ruter som Mind Control og Era Vella.
  Men det er nord Spania verdens sterkeste klatrere i hovedsak kommer for å teste og gå harde ruter så det er her rutene har flest repetisjoner og gradene derfor bør være best justert?
  Jungle Speed og Escalatamasters har og lenge vært kjent for å muligens være 8c+ men gått av mye folk som aldri har gått 9a før og derved blitt stående som "soft".
  Jungle Speed er i praksis et bulder i ganske oldschool stil som sikkert ikke passer så mange moderne sportsklatrere og Escalatamasters ligger ganske langt fra det meste så noe tungvidt å få med seg folk på.

  Jevnt over er gradene i nord Spania minst like harde som i Norge og ca 1/2-1 grad hardere en Kalymnos. Forskjellen fra Norge er at det er så sinnsykt mange ruter å velge fra at man alltids kan enten finne en som er litt snill for graden eller passer bra.

  SvarSlett
 2. Takk Henning for kommetnaren, dette har du uendelig mye mer peiling på enn meg. Du har helt sikkert rett, jeg tenker litt på grader ellers i Spania også på 8a-nivå og ikke bare de griseharde rutene i nord. Rettet til Junglespeed (men lat Book stå igjen som et slurvete minnesmerke på hva som skjer når det går litt fort om morran).

  SvarSlett