lørdag 15. august 2015

Hannah Midtbø med beste norske buldrekvalikk i verdenscup

Hannah Midtbø ligger på femteplass etter kvalifiseringen i verdenscupen i buldring i Munchen fredag kveld. Det er den beste starten for noen norsk klatrer i buldring på dette nivået, så sant jeg husker riktig. Hannah ligger likt med Shauna Coxsey, som har vært en av de beste de siste sesongene.

Hannah har vist super form med harde buldre i årets sesong, blant annet en ganske fersk bestigning av 8A+ bulderen Steinbukken. Hhun hadde flere semifinaler de siste årene i buldring, men aldri helt fått ut toppnivået. Kanskje dette er konkurransen hvor hun lykkes like bra som da hun tok bronsje i Bildre-EM for noen år siden.

Tina Johnsen Hafsaas kom dessverre på en plass bak semifinale, men jeg vil tro hun også har grunn til å  være fornøyd etter kvalifiseringen.  Hun er på 21. plass, men klarte like mange buldre som Hannah men trengte flere forsøk. Hun slo flere profilerte klatrere. Det er tre år siden hennes lange skaderekke startet nettopp i Munchen da hun fikk albuen ut av ledd i oppvarmingen til en verdenscup i buldring. Hun har gjort det bra i verdenscupe i leding etter det, men jeg tror dette må være det beste i buldring siden hun skadet seg.

Semifinalen kan følges live fra 11.30, og det er finale fra halv syv.

For Kenneth Elvegaard var det derimot ingen strålende dag. En bulder besteget og knallhard konkurranse førte ham på 105. plass.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar