søndag 23. august 2015

Polsk førstebestigning av Kjerag

Det ser ut til at Kjerag har fått en ny rute i helga. Den samme klatreren som imponerte hele Alpin-verden i vinter med sin sterke nye vinterbestigning av Trollveggen i vinter, gikk i helgen en ruta gradert 7 og teknisk grad A2.
Ruta ble klatret av Marcin Yeti Tomaszewski, Darek Łysy Sokołowski,Andrzej Grigiel

Det virker som den går på venstre side av hovedveggen, bortenfor Mamma men til høyre for Ponniekspressen, for de som er såpass kjent. Et bilde på facebook viser at ruta går opp til den enorme hylla et stykke opp i veggen under kjeragbolten, og traverserer endel til høyre og opp partiet til venstre for den store fossen til venstre for Mamma.

Beskrivelsen på facebooksiden til Marcin, og særlig etter å ha vært gjennom google translate, er noe uklar. Men han lover flere bilder og mer omtale når de kommer seg ned til dalen og får summet seg. Men han omtaler turen som våt på grunn av sterke vind som dusjet deler av ruta med vann fra fossen, et kjent fenomen for mange av oss, og med mye "naturlig" fjell og mye gress enkelte deler. Høres også kjent fra nedre del av veggen. Totalt er ruta oppgitt å være 800 meter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar