søndag 23. august 2015

Trym Sæland og Sigurd Backe klatrer Norskeruta i Trollveggen

50 år etter at Norskeruta ble gått som første rute opp Trollveggen fikk den en slags jubileumsbestigning av Trym Sæland og Sigurd Backe. De er en av få taulag som har gått ruta i fri, og samlet er det heller ikke altfor mange bestigninger av denne ruta lengst til venstre i Trollveggmassivet. Det er heller ikke så mange år siden det siste punktet ble gått i fri av Sindre Sæther, flere tiår etter at både Rimmon ruta, Svenskeruta og andre like vanskelige eller vanskeligere ruter ble gått i fri.
Trym skriver at han ble imponert over førstebestigerne:

Imponerende å gå den ruta i 1965, både for det er en flott rute og voksen klatring. Skikkelig pionerer, den type støtere finnes det ikke mange av lengre. Uansett, Sigurd Backe og eg fikk oss en flott tur opp ruta under perfekte forhold!


2 kommentarer:

  1. Bra jobba! I tillegg fikk Amatt/Baillie i nordveggen på Semletind en fribestigning samme dag. Det ryktes også at det var "familieutflukt" på ei ny linje i samme vegg. Noen som har hørt mer om det?

    SvarSlett
  2. Nå har vel både Tor Solholm og Sigurd Backe gått cruxet i fri før far og sønn Sæther, men det var de som fikk første komplette fribestigning. Solholm skle etter ryktene av på et knotete 5`er flytt noe etter cruxlengda.

    SvarSlett