lørdag 15. august 2015

Hannah Midtbø 9.plass verdenscupen

Hannah Midtbø tok en sterk 9.plass og var svært nærme en finaleplass i verdenscupen i buldring. Det er den nest beste kvinnelige prestasjonen i en verdenscup noensinne,etter Therese Johansens 7.plass i innsbruck i 2013.

Hannah klatret greit de to bratte problemene, men slet med de to vertikale - slik det også har vært i tidligere konkurranser. Hun tok den siste bulderen, men hadde fem forsøk for mye til å bli blant de seks beste i finalen. Det ble gått i åttende forsøk. Men hun var samtidig en av de få som flashet den bratte tredjebulderen.

Det er en håndfull kvinner som har kommet til semifinale siden Gry Hansen tok en sterk 11. plass i 1995. Ieg tror også Linn Karin Stendahl plasserte seg like sterkt noen år senere. Og altså Therese, Hannah, Tina Johnsen Hafsaas og Maria Davies Sandbu kommet til semifinale i en verdenscup.

Små marginer i dag hindret den første finaleplassen, men Hannah har helt klart plassert seg i toppfeltet.

Som det går fram av kommentarfeltet hadde jeg oversett Thereses sterke prestasjoner i første utgave av denne bloggen, beklager det.

4 kommentarer:

 1. Therese har vell kommer på 7 plass i en wc! 😉

  SvarSlett
 2. Takk for at du minner meg på det opplagte: Therese sine sterke prestasjoner som underlig nok ble glemt av meg. Jeg sjekket med det jeg fant av info, og jeg fant en 8. plass i Buldre-EM og en 11. plass i verdenscupen som høyeste resultat. Så har skrevdet 11.plassen inn i saken.

  SvarSlett
 3. Therese ble som nevnt over 7 i World Cupen i Innsbruck 2013.
  https://spotsettingblog.wordpress.com/2013/05/18/ifsc-bouldering-world-cup-2013-5-innsbruck-semifinal-results/

  SvarSlett
 4. Takk. Fant det ikke på nettstedet deres, men her er det jo.

  SvarSlett