fredag 28. august 2015

Kvandahl best av kvinnene i Buldre-VM for juniorer

Lisa-Marie Kvandahl kom på 30.plass i 16-17 årsklassen i Junior-VM i buldring i Arco fredag ettermiddag. Hun gikk en bulder og kom til et sonetak i en klasse hvor flere av verdens beste klatrere deltok. For bare en uke siden gjorde hun en sterk debut i verdenscupdebuten for seniorer i Stavanger, så det kan heller ikke ha vært mye spesifikk buldretrening før dette mesterskapet.
Bergljot Jullumstrø Hansen kom på delt 41. plassi samme klasse  sammen med mange andre utøvere som ikke klarte å få et sonetak eller en bulder i den harde konkurransen.

Martine Limstrand kom også på 41. plass i klassen 18-19 år med to sonetak. Kvalifiseringen ble vunnet av en av de vanlige verdenscupfinalistene mens tredjeplassen gikk til en toppene i helgens verdenscup i Stavanger for seniorer. Så nivået er skyhøyt i disse klassene, og det har ifølge facebooksiden til Norges klatreforbund aldri vært flere deltakere med i en internasjonal konkurranse. Totalt er det 1200 starter.
Begge de to beste norske var best av de nordiske, selv om jeg ikke kan se at Sverige deltok engang med juniorbuldrere av kvinnene.

Lørdag skal de norske herrejuniorene i aksjon. Som vanlig er det endel juniorherrer med, fire stykker i den eldste klassen. Størst håp er det kanskje at Leo Ketil Bøe kan nærme seg en finaleplass i den litt yngre 16-17 årsklassen, slik han også gjorde i den siste europeiske ungdomscupen. 16-åringen har jevnt over stått for de sterkere prestasjonene i de siste juniorkonkurransene.

Her er klatreforbundets forhåndsomtale av deltakerne og arrangementet og på facebook oppdateres forbundet jevvnlig hvordan det går. Bra service.

Her kan du følge resultatene. 

Som litt kuriosa: To jenter bosatt i Ålesund var også med i VM som representanter for Danmark. Oda og Marie Aagard Lauritzen stiller i 14-15 årsklassen og kom som så mange andre ikke til et sonetak i den altfor harde kvalikken. De to har vært de beste i sin aldersklasse i norgescupper, men i VM stiller de selvsagt for sitt land.. 

2 kommentarer:

  1. Korreksjon for Lisa-Marie som toppet ett bulder.

    SvarSlett
  2. Takk. Syns ikke jeg så det på de foreløpige listene i går, men ser at det står på den endelige. Mulig jeg var sløv også da jeg så lista. Uansett rettet nå.

    SvarSlett