torsdag 3. desember 2015

Ny rekord med 130 i Buldre-NM. Her er favorittene

Norwegian Bouldering Championship 2015 | Interview from el on Vimeo.

Et lite intervju med rutesetterne. 
130 klatrere stiller til NM i buldring i Trondheim i helgen, og det tror jeg er soleklar rekord. Med 46 påmeldte torsdag morgen i herrer senior er det kvalikk i to puljer fredag kveld for å rekke å gjennomføre arrangementet. I kvinneklassen er det over 15 deltakere og med litt ekstra oppmøte kan det bli delt ut kongepokal, og det er vel i så fall kanskje første gang i buldring?

Og juniorklassene er som vanlig velfylte. Så konkurranseklatringen i Norge har vel knapt stått sterkere i en nasjonal konkurranse.

Favorittene heter Midtbø i begge seniorklassene. Slik det også var i fjor.

Magnus er favoritt i herreklassen, selv om det knytter seg litt spenning til tittelen. Magnus er ikke like overlegen her som i tauklatring, hvor han vant sitt 11 NM-gull for en måned siden. Men som sist NM ble arrangert i Trondheim for litt siden, så drar han i land seieren med enhåndspullup på siste taket på siste boulder.

Den fremste utfordreren er Thilo Schroter, som var en hårsbredd unna å bli nordisk mester i konkurranse med en av verdens beste buldrere og som også tok sølv ifjor.. Men de slipper å møte Martin Mobråten, som er ruteskruer. Til gjengjeld stiller Stian Christophersen, som går ut av landslagstrenerrollen og fysioterapeutrollen og tar på seg konkurranseskoene. Med en fersk 8A-flash i Rogaland utgjør han en solid utfordrer. Kenneth Elvegård er en annen åpenbar kandidat til pallen, med sterke flasher i finalen i Nordisk sist helg.

Det er også mange andre sterke som stiller fra mer eller mindre hele landet, med et lite unntak for sterkingene fra Rogaland. Endre Sandø Evensen har for eksempel vist i mange konkurranser at han kan blande seg inn i tetsjiket i både tau og buldring. Uansett et bikkjeslagsmål for å komme til finalen.

Kvinneklassen er langt mer solid enn den pleier å være. Hannah Midtbø er åpenbar favoritt, med en spennende duell mellom Tina Johnsen Hafsaas og Maria Davies Sandbu på de neste pallplassene og Martine Limstrand som utfordrer. Det skal kjempes om de siste finaleplassene også, og kanskje Synnøve Nesheim kan utfordre teten også. Uansett for første gang på lenge er et solid oppmøte og et jevnt høyt nivå.

25 stiller i yngre junior jenter. Jeg tør ikke tippe favoritt, bortsett fra at de sterke trondheimsjentene garantert gjør det bra på hjemmeveggen, med Mia Støver Wollebæk som den best plasserte de siste konkurransene.
20 gutter stiller i samme juniorklasse. Jens Kristian Hagaseth Aasmundsen tar favorittstempelet her, han pleier å dra i land seieren slik han gjort i sist norgescup i Bodø.

Som vanlig blir eldre junior kvinner en av de mest jevne og spennende klassene, med et helt kobbel som kunne kjempet om finaleplass i et nordisk mesterskap. Sist norgescup vant Sunniva Eik Haave, mens Lisa-Marie Kvandahl litt overraskende meldte pass på en bulder i det som ble en flashekonkurranse. Men både hjemmehåpet Bergljot Jullumstrø Hansen og de sterke Oslo-buldrerne Ingrid Marie Amundrud og Camilla Persen. De 11 deltakerne i denne klassen har den hardeste interne konkurransen, sammen med seniorherrene.

Leo Ketil Bøe er klar favoritt av de 17 deltakerne i eldre junior menn, tidligere i år ble han nordisk mester i buldring for juniorer og han kom nettopp hjem fra sterk buldring i det belgiske mesterskapet hvor man kan si at konkurransen er hard. Kristoffer Klev er sølvkandidaten, og resten av klassen må jeg i mangel på mer kunnskap kalle litt åpen. Et par gode juniorer stiller i herreklassen, selv om jeg tror de skal slite med å få finaleplass der og derfor kanskje like gjerne kunne økt konkurransen i juniorklassen. Men på den andre side er det kult med ambisjoner, så kjør på.

Her er tidsskjema og sånt, med finaler fra kl.16 lørdag for juniorene og fra 19 for seniorene.
Her er deltakerlista.
Har ikke sett noe streaming ennå, men det dukker opp lover Klatreforbundet - slik det ble flott løst sist NM var i Trondheim og slik det nesten alltid er i nasjonale konkurranser.3 kommentarer:

  1. Det blir streaming. Link kommer!

    SvarSlett
  2. Det blir kommentering på stream. Fuktig humor og inkompetent synsing kommer.

    SvarSlett
  3. stream link. fra 1800 fredag og 0900 lørdag

    SvarSlett