mandag 28. desember 2015

Thilo Schröter klatrer 8c+ i Margalef

Thilo Schröter har også begynt å klatre harde ruter, og ikke bare knallharde buldre. I dag gikk han Bomaye, gradert 8c+ i Margalef i Nord-Spania.  "Min hardeste rute til nå", skriver Thilo på facebook. Han falt to ganger helt i toppen av ruta, etter cruxet men ganske pumpende for Thilo som er mest markert som buldrer. Thilo ble nettopp norsk mester og ble nummer tre i nordisk mesterskap.
Thilo er den åttende norske klatrere som går denne graden.
Men han er vel den første som går rett fra grad 8b til 8c+, for jeg tror ikke han har gått noen av gradene imellom - så lenge Pump fiction nå regnes som en 8b-rute (og det gjør den jo

2 kommentarer:

  1. Helt rått! Nivået i Norge begynner virkelig å ligne noe. Dessuten er det større cred å velge seg en kort, buldrete benchmark enn en av de lange enduro-festene som klatres mest nå til dags.

    SvarSlett
  2. Hvorfor det? At en buldrer går en kort buldrerute kan da umulig være mer imponerende om den samme buldreren gikk noe langt og mentalt krevende?

    Kan du seriøst si at det er mer cred å gå en 10 meter buldrerute du kan prøve mange ganger om dagen i forhold til et 80 meter monster med kjipt svacrux på toppen du kun klarer et forsøk om dagen på?

    SvarSlett