lørdag 5. desember 2015

Sunniva Eik Haave gikk en bulder og vant Junior-NM

Sunniva Eik Haave var den eneste av de eldre juniorkvinnene som gikk en bulder i NM-finalen, og Oslo-klatreren fulgte dermed opp sitt gode resultat fra sist norgescup.
Hun vant foran Bergljot Jullumstrø Hansen, som hadde best bonus-resultat og dessuten var ekstremt nær å gå den samme bulderen. Lisa-Marie Kvandahl fra Oslo tok tredjeplassen med to sonetak.
For en gangs skyld var det ikke en flashekonkurranse, men det motsatte hvor det til slutt viste seg å være et sva som avgjorde. Det var tre av juniorgutta som klarte samme bulder

Stine Raknes var overlegen i yngre junior jenter, og vant på hjemmebane ved å gå alle finalebulderne. Oda og Marie Aagard Lauridsen fra Ålesund tok de to neste plassene, med tre buldre hver.

Det ble en svært jevn duell mellom de tre beste eldre juniorgutta. Det var en ventet en duell mellom Leo Ketil Bøe og Kristoffer Klev, men det var tilslutt hjemmehåpet Martinus Hals Skar som vant med tre buldre på ett forsøk færre enn Leo Ketil Bøe.

Yngre junior gutter ble vunnet av Baste Andeselic, som tok Fredrikstads første NM-gull i klatring. Han vant foran en ny junior på toppnivå, Albert Ilsaas Suthurst fra Kolsås klatreklubb. Klubbkamerat Hauk Lem tok tredjeplass.

Mens seniorfinalistene og vinnerne er veldig sentrert i Oslo, hvor åtte av tolv finalister trener, så er det langt mer fordelt utover landet i juniorklassen. Trondheim tok to av fire titler, Fredrikstad og Oslo tok en hver. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar