lørdag 5. desember 2015

Martine og Thilo leder foran søsknene Midtbø i Buldre-NM

Thilo Schröter leder foran Stian Christophersen etter kvalifiseringen fredag kveld til NM i buldring. Martine Limstrand leder foran Hannah Midtbø.

Forhåndsfavoritt Magnus Midtbø ligger på fjerdeplass, med en bulder mindre gått enn de to første og flere forsøk en Tarjei Hamre.

Hannah Midtbø flashet fem buldre, mens Martine Limstrand gikk seks buldre på 12 forsøk.

Siden jeg ikke fikk sett streamen til arrangørklubb Trondheim klatreklubb, så skal jeg ikke spekulere i styrkeforholdet mellom de to ledende kvinnene ut over at Martine helt klart har gjort sin fremste plassering før en finale i et sterkt heat. På neste plass ligger Tina Johnsen Hafsaas og Maria Davies Sandbu, med like mange buldre som Hannah og et par forsøk mer hver.
Synnøve Berg Nesheim og Bibiane Dahle Næss er de to siste finalistene med fire buldre.

I herreklassen må det ha vært tidenes bikkjeslagsmål for å få finaleplass. Kenneth Elvegård, som har bursdag i dag, og Joakim Louis Sæther tok de to siste finaleplassene. (Siden jeg skrev i forhåndsbloggen at de sterkeste rogalendingene i ikke deltok, så må det legges til at Joakim må regnes som en ille sterk østfolding selv om han bor i Stavanger).

Selv om Magnus representerer Tyrili klatreklubb, og Tarjei representerer Trondheim klatreklubb så bor begge i Oslo - i likhet med tre av de andre finalistene. Så det er ingen tvil om hvor tyngdepunktet for hard konkurransebuldring ligger akkurat nå. For jentene bor halvparten av finalistene i Oslo:  Hannah, Tina og Synnøve.

Her er kvinnenes kvalikkresultater
Her er herrenes

Alt tyder på en spennende finale i seniorklassen fra klokken seks.
På de neste tre plassene for herrene kom tre ferske seniorklatrere, en klar antydning om at tenåringene er på vei opp selv om det mangler en klar stjerne som kan hamle opp med de sterkeste foreløpig.

Totalt deltok 52 herrer i kvalikken, og det må klart være ny rekord. 17 kvinner deltok, og jeg tror det også er pers.

Lørdag skal 80-90 juniorer også gjennom kvalikk, før de har finaler fra 15-tiden. Her kan du lese forhåndsomtalen av hvem som er favoritter, ut fra min synsing.

Her er lenken til videostreamen i går, vi satser på at den virker også i dag.

Det lille jeg så av streamingen i går virket solid, selv om en av fotografene gjemte seg litt bak buldrere. Så det er bare å glede seg for de som vil følge arrangementet i dag, i det som kan bli tidenes største norske NM-arrangement.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar