søndag 20. desember 2015

Her buldrer Tina Johnsen Hafsaas 7C+ (video) i Fontainebleau og går 8a+ i Spania på samme måned

Tina Hafsaas - Megalithe 7C+ from Thilo Schröter on Vimeo.

Tina Johnsen Hafsaas går på denne videoen Megalith (grad 7C+), en av de hardeste norske kvinnebestigningene i Fontainebleau utenfor Paris. Det er klatret 8A i Font av Mari Augusta Salvesen ifjor høst, men ellers tror jeg ikke noen norske kvinner har buldret hardere i verdens viktigste buldreområde historisk sett. (Med fare for å overse noe fra Hannah Midtbø eller Therese Johansen).

Videoen er tatt av Thilo Schröter, som også gikk enda en hard bulder med Partage (8A+). Han gikk tidligere i høst flere harde bestigninger opp til samme grad.

Tina har hatt to turer til Font i høst, og fått hakket bedre uttelling her enn i de store konkurransene i høst hvor år med sykdom og skader har redusert konkurranseformen.

Rett etter denne bestigningen reiste hun til Spania, hvor hun gjorde en kjapp bestigning av sportsruten El Fustigador, grad 8a+, i Margalef. Det er en ordentlig pumprute, og dermed skårer Tina bra i kombinert for klatrere med harde bestigninger i samme periode i både buldring og pumpklatring. Lover bra for ferien.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar