lørdag 27. august 2011

3. plass til Tina i Junior-VM. 4. plass til Jakob. 7. plass til Maria

Tina Johnsen Hafsaas var tredje best etter semifinalen for den midterste juniorklassen. Hun klatret lett forbi et vanskelig punkt i det store overhenget som stoppet flere andre finalister. Men hun måtte gi opp et par flytt før det bratteste overhenget var over. Dit kom det tre andre klatrere, men den ene østerrikske klatreren ble stoppet fordi hun hadde oversteget tidsgrensen og ble plassert to flytt under Tina. Dermed ble det bronsje og et av tidenes beste norske mesterskapsresultater innen klatring for Tina.

4. plass
Bare vinneren kom høyere enn Jakob Heber Norum på finaleruta i Junior-VMs yngste klasse. Men en litt dårlig kvalifisering gjorder at Heber fikk fjerdeplass etter at tre av finalistene kom på det samme taket i finalen. Det er et av de beste internasjonale mesterskapsresultatene for en norsk konkurranseklatrer. Bare søsknene Midtbø har kommet på pallen i et mesterskap tidligere. Tina har tidligere kapret andreplass i europeiske ungdomskonkurranser, men det er noe annet med VM.

7. plass
Maria Davies Sandbu lå på tredjeplass etter semifinalen i juniorklassen, men klatret ikke like bra i finalen og havnet på syvende. Imponerende uansett. Svenske Matilda Söderlund havnet på femteplass. Selv tidligere seniorverdensmester Johanna Ernst klarte ikke å kapre gullet, i tilfelle noen lurte på om det var hard konkurranse.

Både plasseringsmessig og antall deltakere i finalene viser at Norge i juniorklassene nå er blant verdens ti beste klatrenasjoner av de yngste i konkurranser. Foran land som Spania, Italia, UK, Sveits og andre nasjoner hvor klatring er langt større idretter enn i Norge.

1 kommentar:

  1. http://tinajhafsaas.blogspot.com/2011/09/junior-vm-imst.html

    SvarSlett