tirsdag 23. august 2011

Ny hard rute på Blåmannen fra Olslund og Klarström

Blåmannen har fått sin nest hardeste rute denne uka. Martin Skaar Olslund og Andreas Klarström har gått Febris, som har to harde taulengder av grad 8/8+. Den ligger til høyre for den første friruten på veggen, Atlantis.
Føreren, som ligger på facebook, viser at ruta har mye hard klatring, med to taulengder til på åttertallet.

Bestigningen føyer seg inn i rekken av alle de imponerende prestasjonene på Blåmannen i sommer, hvor det har vært den største friklatreaktiviteten av hard klatring jeg tror vi samlet sett har sett i Norge noen gang.
Mest imponerende i grader var repetisjonen av Arctandria, som Martin og Andreas gjorde med svenske Erik Grandelius.
Sindre Sæther og Jarle Kalland gikk Pistachio i fri (grad 8-/8), i tillegg til raske bestigninger av et par andre friruter.
Thomas Meling og Andreas Klarström gikk den halveferdige ruten Tingeling til topps i fri, og ga linjen navnet Peter Pan (grad 8)

Magnus Eriksson og Daniel Hallgren gikk en ny rute som starter i Ultima Thule før den går til venstre og opp riss og store formasjoner, grad 7/C1. Navnet er vel ikke helt offisielt, og nå har Magnus reist til Pakistan. Men jeg lurer på om det ble nattskiftet.

Og som sagt, mange repetisjoner av de eksterende frirutene Atlantis og Ultima Thule.
En bra sommer. Og så får vi som den høyprofilerte Dave MacLeod også får opp en ny rute på sin promotur med Gore Tex. (Se forrige bloggpost)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar