søndag 14. august 2011

Hannah og Magnus Midtbø vant "Norwegian rockmaster" dypvannssolo i Arendal

Søsknene Midtbø vant hver sin klasse i den kanskje mest originale og spektakulære klatrekonkurransene i Norge. Norwegian rockmaster foregår på en klatrevegg som stikker ut over havnebassenget i Arendal, og hvor det klatres uten annen sikring enn å falle i vannet når kreftene tar slutt.

Mens Magnus klatret sist, toppet ut, og vant på bedre kvalifiseringsresultat enn Marcus Jung, i et ellers sterkt internasjonalt felt, så vant Hannah superfinalen mot Berta Martin, alt ifølge svenske http://www.8a.nu/ - som er det eneste stedet hvor jeg har sett noen resultater så langt etter finalen sent lørdag kveld.

Det ligger noen bilder og opplysninger på arrangementets facebookside

Oppdatert mandag 15. august:
Der ligger det nå også resultatliste på de tre første. Dermed er det også oppdatert hvem som ble juniorvinner:
Juniors:

1.Endre Sandø Evensen (nor)
2.Thilo Schröter (nor)
3.Martin Skaar Olslund (nor)

-----
Mens Magnus har hatt tidenes beste konkurransesesong med 4. plass i VM og 3. i world-cup, så er vel dette Hannah sin første på en stund etter de svært gode resultatene i Buldre-EM og hvor hun vant en av konkurransene i den europeiske ungdomscupen. Det siste året har hun istedet markert seg med å klatre og buldre hardt ute.

Familien Midtbø vant premiepenger på 4000 euro, som også helt klart gjør dette til den mest lønnsomme konkurransen i Norge og det er vel ikke så mange andre steder som kan måle seg med slike premier heller.

Konkurransen er arrangert av Grimstad og Arendal klatreklubb, Børre Bergshavens selskap Børrebolten, . I år har konkurransen også såkalt promotial status fra det internasjonale sportsklatreforbundet ISCF.
Det er tredje gang den arrangeres, de to siste årene har den vært holdt på klatreparken Skarvann utenfor Risør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar