mandag 12. desember 2011

Alpinbloggerne har allerede startet sesongen

Her er en årstidsaktuell utvidelse av den definitive guiden til norske klatrerebloggere.
For det finnes noen alpinister som både klatrer kaldt og bratt, og som blogger om det.

Brødrene Grimsæths fantastiske bloggprosjekt "På tur med Olsen" har mange fine vinterturer fra denne ferske vinteren og tidligere turer. Den har endret karakter fra å være en ikke altfor høytidelig) hyllest til deres klatrementor Marius Olsen til å bli en fullbarket alpinblogg.

Her er en turbeskrivelse fra en førstebestigning i november av Kaldfonnas nordvegg, et imponerende stunt med tanke på årstid og forhold.
Deres store scoop i senhøst var kritikken mot de nye sikkerhetsansvarlige til 71 grader nord-serien, som hadde borret anker på Snøhettatraversen.En ganske krass kritikk mot det som helt klart var brudd på vanlig norsk fjellskikk, førte til et godt og redelig svar og unnskyldning fra sikkerhetsfolka i Storm Adventures. Brødrene promoterte boltesaken solid, og fikk følge av Klatring og Steepstone. Som ren kuriosa kan nevnes at TV Norge som har programserien, har en informasjonsdirektør som nok vet mer enn de fleste hva dette handler om, siden Svein Tore Bergestuen er en dreven klatrer som også har arbeidet som instruktør.
En ny alpinblogg som tegner bra er Alpinist.no, drevet av Joakim Eide og Erik Roan. Med utgangspunkt i Oppdal skriver de bra om nye og eldre turer i Midt-Norge, og til og med litt video har de lagt på. Joakim Eide har blant annet markert seg med bestigninger i Patagonia med Bjørn-Eivind Årtun.

Den siste posten er om en førstebestigning i den mektige Sunndalen. “Vårres Jul" er en 800meter høy linje gradert WI4 og mixgrad M7, klatret forrige uka av Ole K. Nytrøen, Steinar Grynning og Joakim Eide.

Alpine Addiction er den fine bloggen til guiden og superalpinisten Nils Nielsen, som fra basen i Romsdal har beskrvet alt fra å klatre Eiger to ganger på en vinter til å guide Jens Stoltenberg opp på Romsdalshorn. Fin blogg.

Jeg starter der med tre fine blogger. Det er garantert flere, men dette er de som har bidratt med fine bloggposter de siste ukene. Send meg gjerne tips om flere.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar