fredag 30. desember 2011

Ny 9a-bestigning av Magnus Midtbø

På sin gode blogg kommer meldingen fra Magnus Midtbø om bestigningen av Directa open Your mind, grad 9a, i Spania. Det er den andre på kort tid, og han brukte litt lengre tid på den enn ventet, skriver han.

Ruten ligger i den samme hulen som 9a-ruta han gikk for litt siden, Fuck the system, i Santa Linya i det nordøstlige hjørnet av det som for tiden er verdens fremste destinasjon for hard sportsklatring. Samme sted ligger 9a+ ruta La Novena Enmienda, som Magnus gikk i 2008.
Den siste opplysningen har jeg fra det italienske klatrenettstedet Planet Mountain, som også har fått med seg Magnus sine to harde bestigninger. (Det er ikke ofte norske klatrere har de to øverste toppnyhetene, men samme nettsted har også slått opp den nye superlinja på Torre Egger til Bjørn Eivind Årtun og Ole Lied)

Dette er vel den femte bestigningen hans på denne graden eller hardere de siste årene, og bare det at det nesten er blitt en vanlig hendelse viser hvilken fantastisk klatrer Norge er så heldige å ha i disse årene.

Han melder også at han gikk en grad 8b onsight.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar