lørdag 31. desember 2011

Årsoppgjør på bloggen (og takk for 56000 besøk)


I mangel av store eller små klatreprestasjoner som jeg kjenner til, så får jeg bruke en rolig morgen med barna foran Barne-TV til å oppsummere et år på denne bloggen. Takk til alle som har besøkt den, og ikke minst takk til dere som har vært hyggelige og kommentert eller sagt fra om små og store hendelser som har gjort denne bloggen mer interessant og ikke minst fjernet feil og økt kvaliteten.
Her er en liten bloggårsgjennomgang.
  • Gjennom året har det blitt 56000 besøk på denne bloggen. Ihvertfall med et normalt besøk for i dag. Flest besøk var det i siste septemberuka, med 2000 besøk (akkurat), da denne bloggen var først ute med å fortelle om boltekuttingen på Electric Avenue og at Jakob Heber Norum hadde gått Pump fiction som 15-åring.
  • Totalt sier Google analytics at det har vært 14154 unike besøkende. Det siste tallet er jeg litt usikker på da mange sletter coockiene gjennom året, som Google bruker for å måle besøkende.
  • Flest besøk på en enkelt dag var det 20, juni da 472 personer var innom bloggen dagen etter at jeg blogget om Eirik Birkelund Olsens repetisjon av Fryktelig i tvil, norges første 8c. Den nest-best besøkte dagen er 18. oktober, etter TV-programmet om Magnus Midtbø som imponerte så mange og gjorde at mange googlet om han. Ellers er det kuttingen av boltene på Electric Avenue, og nyheten om at Hannah Midtbø ble første nordiske kvinne til å gå 8c som har skapt mest besøk på en dag. Buldre-NM ga mye trafikk en ellers døll mandag i november, og nyheten her om den fantastiske alpinprestasjonen til Bjørn-Eivind Årtun og Ole Lied i Patagonia denne uka sørget for at det også ble lest endel om en kald bestigning.
  • Totalt har det blitt 236 blogginnlegg gjennom året, inkludert denne. Så sant det ikke dundrer inn noe nytt verd å skrive om.
  • Blogginnlegget som har blitt lest av flest er ikke noen av de overnevnte sakene, men en evergreen bloggpost om klatring i Bohuslän som jeg lagde i 2010 og som daglig får besøk fra google-søk. Oversikten over de mest aktive klatrebloggerne i Norge får også jevnt besøk fremdeles halvannet år etter at den ble laget.
  • Det har også vært en hygglig utvikling i antall besøk, fra 1810 i januar til 7150 i oktober. Jeg har hatt et aktivt år med blogging i ledige stunder (ha-ha-ha), og det er hyggelig å se at det er interesse for en blogg som dette som har ambisjoner om å være både rask og rimelig reflektert om det som skjer i Klatre-Norge og tildels Sverige (hytte i Bohuslän forplikter).
Okei, på tide å fore opp barna og gjøre seg klar til nyttårsaften mens det er sol ute og forhåpentligvis er det mennesker der som får klatret og gjort stilige ting. Som denne oversikten viser, så er det mange som er interessert i å følge med og bidra til å utveksle informasjon. Så det er bare å sende inn kommentarer på bloggen eller tips på epost geirarnebore@gmail.com. Jeg håper jeg får anledning til å viderebringe dette også inn i det nye året. Og har du noen forslag eller bloggønsker, så legg det i kommentarfeltet. Jeg ønsker at denne bloggen forblir et slags fellesskapsprosjekt med klatremiljøet.
Godt nyttår.

4 kommentarer:

  1. Godt Nytt År Geir Arne og takk for Norges beste opplysningstjeneste for klatrere. Ingen over og ingen ved siden. NKF og Klatring har en vei å gå :-)

    André

    SvarSlett
  2. Ja veldig bra jobba Bore!
    Godt Nytt År.

    AA

    SvarSlett
  3. Bra jobbet!

    Siden du følger såpass nøye med i de internasjonale konkurransene så hadde det vært fint om du ga tips når det kommer live sendinger på nettet av konkurranser.

    SvarSlett
  4. Takk for svar. Jeg ser ikke noe behov for å sammenligne med klatreforbundet, jeg tror de best bruker kreftene slik de gjør på utvikling og ikke på nettnyhetsoppdatering.
    Og Norsk klatring gjør en veldig skikkelig jobb, både som magasin og nett. Så jeg syns de klarer seg bra sammenlignet med hva andre utenlandske klatremagasin fikser.

    SvarSlett