onsdag 14. desember 2011

Matilda Söderlund første nordiske kvinne som går 8b+ og flasher 8b

På kort tid har denb svenske 19-åringen Matilda Söderlund markert seg som nordens beste klatrer. Den siste uka har hun flashet to ruter gradert 8b i Spania som en av de relativt få kvinnene i verden, hun har blitt den første nordiske kvinnen til å klatre 8b+ med Rollito Sharma, og rett før det har hun har gjort det bra i konkurranser med en 2. plass i den europeiske ungdomscupen.

En av nier-rutene hun flashet var den samme som Hannah Midtbø gikk tidligere i høst/vinter.
Her er en beskrivelse av treningsopplegget hennes på 8a.nu

Her er den relativt ferske bloggen hennes, som blant annet har en dagbok fra den imponerende turen.

1 kommentar:

 1. Jeg kan legge til at paa sin siste dag (hun var kun paa besok i 4 dager!) gikk hun nesten Rollito Sharma Extension 8c. Hun falt av i et av de siste tunge flytta etter siste bolt og etter det siste cruxet.
  Hadde hun blitt en dag til og kunnet tatt en hviledag er jeg ganske sikker paa at vi ville hatt nordens forste kvinne opp 8c naa.

  Matilda er dog snart paa vei til Thailand hvor hun tenker prove seg paa Greed 8c (som hun testet allerede i fjor) og hvis ikke Hannah kommer henne i forkjopet vil nok svensken stikke av med nordens forste kvinne opp 8c i lopet av jula.

  Litt i skyggen av svenskens fantastiske prestasjoner har vaar egen Maria gaatt Santa Linya i forste redpoint forsok etter en rask doggerunde (dette et par dager for Mathilda kom og flashet den).
  Maria gikk og La Mare del Tano 8b i andre i dag i hva som kun kan beskrives som perfekte forhold i Santa Linya for tiden.
  Maria har da gaatt 2 ruter gradert 8b begge paa 1 dag (dog paa forskjellige dager) og begge i forste stote forsok med minimalt med dogging og testing av flytt forste tur opp, noe som og maa kunne kalles en utrolig imponerende prestasjon iallefall i norsk standard uavhengig av kjonn.

  Henning Wang, Santa Linya

  SvarSlett