torsdag 22. desember 2011

Klatrecup for barn på Østlandet

I januar starter den første klatreturneringen for barn og ungdom på Østlandet. 28. januar starter det opp på Holmen klatresenter i Asker, og deretter er det en konkurranse på Klatreverket og på Vulkan i henholdsvis mai og september.

All ære til klatreklubbene og klatreanleggene som tar jobben med å organisere dette for de mange barna som etterhvert klatrer mer eller mindre organisert.
Oslo klatreklubb har gjort det i våres og i fjor med tau, og for en drøy uke siden var det også en buldrekonkurranse for de unge som klubben arrangerte på Verket.

Kanskje kan det også øke interessen hos de yngste til å delta i mer nasjonale konkurranser, for bortsett fra de to aller beste utøverne Tina Johnsen Hafsaas og Jakob Heber Norum, som tok henholdsvis 3 og 4 plass i årets Junior-VM, så har ikke resultatene alltid vært så mye å skryte av for det sentrale østlandsområdet hvor en tredel av befolkningen bor. Det har vært andre klatremiljøer som har tatt de fleste premiene.
Det har også vært flere konkurranser og mer organiserte klubber i resten av landet, så det er kanskje en sammenheng. Uansett blir det spennende å se om dette får flere interessert i å satse litt på klatring.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar