torsdag 5. januar 2012

Maria Davies Sandbu starter året sterkt med første onsight av 9-

Maria Davies Sandbu fortsetter å klatre hardt. Hun har blitt den andre norske kvinnen som onsighter grad 9-, med bestigningen av Mishi (grad 8a) i Oliana, viser scorecardet hennes på 8a.nu.
Tina Hafsaas Johnsen ble den første med sin bestigning i Massone 23. juli, etter Klatre-VM. (Da hadde denne bloggen terrorpause, så jeg glemte den i den første utgaven av denne bloggposten).
Hun flashet også en rute av samme grad i Terradets. Forskjellen på å onsighte og å flashe er om man har sett en klatrer på ruta eller har detaljert informasjon om hvordan den skal gås, selv om begge bestigningene skjer i første forsøk.

Hun har også gått enda en 8b-rute med bestigningen av Codigo Norte i Santa Linya, og en bestigning av Irak attack, grad 9-/9 på den samme klippen. Maria gikk også en 9-/9 til før jul på den samme klippen, og som før blogget om to raske bestigninger av grad 9. Dermed har hun vært svært aktiv også den siste tiden som tenåringsklatrer, men det har hun jo vært gjennom hele året.

Den mer og mer kjente sportsklatreklippen Santa Linya og naboklippen Oliana i Catalonia samler mange sterke nordmenn denne jula, hvor blant annet søsknene Midtbø har klatret grisehardt.

2 kommentarer:

  1. Ruta er kanskje soft, men Tina sighta
    La Cucina D'inferno gradert 8a i Arco i sommer.

    SvarSlett
  2. Takk, den hadde jeg ikke fått med meg. Skriver den inn i saken.

    SvarSlett