søndag 29. januar 2012

36 unge deltok i Østlandsk klatrecup

Holmen klatresenter var fyllt opp med ivrige unge klatrere fra 6 til 16 år da første runde i Østlandscupen i klatring startet opp lørdag.

Her er et par bilder fra Oslo klatreklubbs sider, og der er det også lenke til resultatlisten. Resultatlisten viste at det var 36 deltakere, og at gjennomsnittsalderen var 12,4 år. Flere av deltakerne gikk den vanskeligste ruta på omlag 7+, også de som var på omlag 12 år.
Konkurransen har blitt til takket være et godt samarbeid mellom Oslo klatreklubb, som er primus motor i dette, Kolsås klatreklubb og Holmen klatreklubb. De arrangerer et stevne hver i en fin og avslappet konkurransen hvor det var skrudd opp nærmere 20 ruter av ulike grader, og så får deltakerne poeng for antall ruter de går i første forsøk eller senere forsøk innenfor de ulike klassene.
Den konkurranseformen fjernet mye av det negative med den vanlige konkurranseformen, som innebærer at klatrerne bare har en sjanse på hver rute og i tillegg må vente veldig mye. Her fikk de fleste klatret opptil mange ganger på en dag.
Konkurransen samlet flere av klatretalentene som har deltatt på endel av klatrekonkurransene for unge, og det skal bli spennende å se om dette initiativet øker interessen for å konkurrere mer i Norgescupen senere. Der har til nå andre regioner vært mer aktive med å delta i de yngste klassene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar