lørdag 14. januar 2012

Helt topp Norgescup for Magnus, Malin og Martine

De tre vinnerne som alle starter på M toppet ut i hver sine klasser og vant overbevisende i årets første norgescup i Ålesund lørdag.
Det var ingen stor oddsbombe at MagnusMidtbø vant herreklassen, og det var vel heller ikke veldig overraskende at Jakob Heber Norum og Sindre Sæther knivet helt jevnt om de neste plassen. Overraskelsen var kanskje at Midtbø ikke toppet ruta, men falt litt under toppen på den laaaange finaleruta.

Svensk-sunnmøringen Malin Holmberg toppet finaleruten, og kom mer enn dobbelt så langt som de andre kvinnefinalistene. Når de to beste konkurranseklatrerne ikke deltar, og den beste sportsklatreren heller ikke deltar, så er det rett og slett svært langt ned til nivået på de nest-beste. Malin toppet den samme ruta som herrene hadde som sin andre kvalifisering, men jeg så ikke om det var lagt til noen flere tak. Hvis det ikke var tilfelle, så var det til sammenligning bare de to beste herrene som også toppet den ruta. Det speiler at Malin har onsightet hardere ruter enn alle norske klatrer

Martine Limstrand vant juniorklassen for jentene ganske overbevisende ved å toppe ut finaleruta, selv om hun stilte i eldre junor før hun strengt tatt er gammel nok til det. Hun kom også til finalen i Buldre-NM, har vunnet det som er av konkurranser for yngre juniorer, og jeg tror også hun har klatret sin første åtter som 14-åring. Med andre enn klatrer vel verd å følge med på framover hvis interessen fortsetter.

De beste juniorgutta preget seniorklassen med tre av finalistene. Så der ble det et oppgjør mellom de nest beste, vunnet av Henrik Farstad fra Narvik. Yngre junior ble vunnet av Jon Pål Hamre og Hanne Lund Lauritzen, begge fra Trondheim klatreklubb.

Her er en oversikt over resultatlistene, raskt levert fra Klatreforbundet i det som på litt god distanse og bare delvis fulgt fra Drammen med livevideo så ut som enda et godt arrangement.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar