tirsdag 24. januar 2012

Sindre med 8c og 8b-flash på samme dag

Sindre gjorde ikke bare prestasjonen å gå tre 8c-ruter og flashe 8b på juleturen til Santa Linya i Spania. Han besteg en 8c-rute samme dag som han flashet grad 8b. Det skriver Henning Wang i sin detaljerte blogg om juleferien da det skjedde både det ene og det andre imponerende som det har vært meldt om her fortløpende.

Det har versert litt ulike vurderinger om dette var Sindre sin første flash av en grad 8b, og det var det.

Han gjør en morsom sammenligning av Magnus Midtbø og Sindre Sæther i forhold til de noe mer kjente amerikanske motpartene Chris Sharma og Tommy Caldwell. Men som han så riktig skriver så er det ikke lett å sammenligne tørre granittstorvegger i Yosemite med det beste Romsdal har å tilby av vær og løs stein i nordvendte Trollveggen.

Ellers gjør han også en riktig observasjon i bloggen sin hvor stor kapasitet til å klatre mye hardt på en dag de beste sportsklatrerne i dag har. Det gjelder ikke bare Sindre og Magnus, men like mye Maria Davies Sandbu, som først bestiger en 8a+ hun har prøvd før og deretter går en 8b-rute samme dag. Det er bare å minne om at det er halvannet år siden første norske jentene gikk den graden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar