onsdag 18. januar 2012

Sindre Sæther går tre 8c og flasher 8b

Romsdalingen Sindre Sæther har hatt en aktiv romjul i Spania med ikke mindre enn tre bestigninger av 8c-ruter, blant annet Fabelita i Santa Linya. Han har også flashet en 8b-rute. Nå er Sindre en beskjeden klatrer, men dette rapporteres fra flere hold i blogger og direkte til denne bloggen, så jeg håper han tilgir meg for at jeg bringer dette videre.

Sindre bekrefter dermed at han er en av de mest allsidige klatrerne, inkludert i europeisk målestokk. Han er mest kjent internasjonalt for sine harde fribestigninger i Trollveggen som Arch Wall og Franskeruta og andre vegger i Romsdalen.
Han fikk blant annet alpinprisen til Norsk Tindeklub i 2011.
Bare i år har han gått nye ruter på Blåmannen og førstebesteget storvegg i pakistansk Karakoram.

Men han er også den ved siden av Magnus Midtbø som har gått flest harde ruter, og gikk allerede i 2004 graden 8c. Jeg tror også han har flashet graden 8b før, men ikke mindre imponerende prestasjon. Selv om han ikke er den mest gira konkurranseklatreren, så stiller han opp og hever kvaliteten på tau og buldring.

2 kommentarer:

  1. Han sightet Santa Linya (8b) for et par år siden også.

    SvarSlett
  2. Han har ikke flashet 8b tidligere. Santa Linya onsightet han for et par aar siden. Den staar i 8a+/8b (alltsaa ikke helt en fullverdig 8b selv om alle fortsatt logger den som 8b paa 8a.nu). I folge Sindre selv saa han iallefall paa denne ruta som en form for pers

    SvarSlett