lørdag 14. januar 2012

Her kan du følge mange spennende klatrere i norgescupen på video

På den imponerende høye klatreveggen i Ålesund arrangeres det norgescup i dag, og den kan følges direkteoverført på video. Kvalifisering fra klokka 10, og finaler fra kl. 16.

Klatreveggen er en av de høyeste i Norge med sine omlag 20 meter, og ligger i enden av den store fotballhallen som man innimellom ser på TV når Ålesund spiller. Det er jo ikke det samme som å se seriemestrene og fylkets stolthet spille litt mer sentralt i fylket (sorry, er man fra Molde så er man fra Molde), men det er ihvertfall en imponerende størrelse på klatreveggen som vel bygd ferdig før NM i 2000.

Ellers er det forhåpentligvis mange som har fått muligheten til en "workshop" med superklatrer Magnus Midtbø, som holder det i forbindelse med Norgescupen.

Påmeldingslista ser ut til å gi en konkurranse verd å se på.

Magnus stiller også i konkurransen, og må tåle et solid favorittstempel der. Men også Sindre Sæther er påmeldt, og i så fall er det vel første gang på en stund at den beskjedne og utrolig sterke romsdalsklatreren stiller i en tauklatrekonkurranse. Ved siden av Magnus er han den eneste som jevnlig klatrer på grad 8c, i tillegg da til sine storveggsprestasjoner som fribestigninger i Trollveggen som er i toppen av norske klatrebedrifter gjennom tidene. Det blir en spennende duell mot Jakob Heber Norum, som feiret 16-årsdagen sin med to ferske 8b-bestigninger og en 8a-flash i Thailand i romjula.

I kvinneklassen er svenske Malin Holmberg en naturlig favoritt, hun er for tiden bosatt på indre sunnmøre. Hun er den beste svenske klatreren gjennom tidene når det gjelder mange og harde bestigninger med bolter og egne sikringer, og gikk flere ruter gradert 9- og 9-/9 i første forsøk i jula i Tyrkia.

Ingen av de norske jentene som har gjort det bra i internasjonale konkurranser er påmeldt.
Ellers ser det ut til å være brukbar deltakelse. Men det er enda en gang merkelig å se at landets klart største klatremiljø Oslo ikke er interessert i konkurranseklatring. Bare en gutt stiller opp i juniorklassen, og ingen kvinner i junior eller senior. Noen er nok på reise, og det er nok angt til Ålesund for mange. Men det bekrefter inntrykket fra tidligere konkurranser at det bare er de aller, aller beste som konkurrerer i Oslo og at det er få i rekrutteringsfasen som deltar.Jeg burde ha meldt om denne konkurransen tidligere, men tiden strakk ikke til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar