tirsdag 17. januar 2012

Julens Spania-prestasjoner fortalt fra innsiden

Henning Wang forteller på sin blogg en mer detaljert beskrivelse av alt de spennende som skjedde med et knippe norske klatrere i romjulen i Spania.

Det som skjedde har jo raskt og overfladisk blitt beskrevet Magnus Midtbø dro et par 9a-bestigninger, hvor Hannah Midtbø satte ny nordisk pers for kvinner med 8c-bestigning, hvor Maria Davies Sandbu klatret hardt, og hvor svenske Mathilda Söderlund imponerte stort med blant annet en flash av grad 9 - som den første i norden og en av de få kvinnene som har gjort dette overhode.

Nettopp disse raske og mer eller mindre presise nyhetsoppdateringene får noen stikk på veien av Hennings bloggserie fra Spania. For virkeligheten er ikke alltid slik den blir framstilt på korte oppdateringene, noe som også kan ramme det jeg skriver her hvor jeg innimellom har oppdaget at jeg har vært kjapt ute og må korrigere.

For eksempel tar han opp misforståelsene som oppstod i forhold til hvor raskt Magnus klatret den ene av de knallharde ruten han gikk i jula. Den gir et lite blikk inn i hvor hardt de beste klatrerne jobber for å gjøre sine imponerende bestigninger. Henning tar også et litt kritisk oppgjør med alle som skal stille spørsmålstegn ved bestigningene, uten å kjenne til de faktiske detaljene.

Henning Wang er kjent av mange fordi han har hjulpet mange klubber og konkurranser opp gjennom årene, og fordi han har en god, og enn noe ujevnt oppdatert, blogg med noen morsomme filmer. Og han er en god klatrer, som blant annet gikk sin første nier i fjor.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar