søndag 5. oktober 2014

Muy verdes, for en persing fra Mats Peder Mosti

Mats Peder Mosti gikk den harde ruta Muy Verdes i Flatanger-hula i helga. Ruta er gradert 8c+, selv om enkelte setter den i 8c, og er uansett en bra pers av 35 år gamle Mosti.
Dermed har Muy Verdes, som er en av de litt kortere rutene i hula fått enda en norsk bestigning. John Henry Nilssen gikk den tidligere i høst, og Sindre Sæther tidligere i år.
Mosti har ellers et langt register av harde bestigninger av ruter og buldre, blant annet de to kanskje hardeste kilesikrede rutene i Norge med Loverboy (grad 9-/9) og Lovertoy (grad 9) i Snillfjord. I sommer gikk han en ny rute på nordveggen av Stetind (grad 8).

Muy Verdes ble gått av svenske Erik Grandelius for et par år siden, og har vel blitt den mest repeterte av de harde rutene.


Han har forøvrig forsket på effekt av makstrening også, blant mye annet. her er artikkellista fra NTNU


Her er en video av Magnus Midtbø på ruta Myu Verdes på You tube, tatt av Kenneth Elvegård i 2013.

2 kommentarer:

  1. Utrolig imponerende av en vanlig fyr fra Fauske! Men jeg tror dessverre ikke jeg orker å lese de vitenskapelige avhandlingene

    SvarSlett
    Svar
    1. Helt enig i det. Men bra at han fyren har noe annet å holde på med nå at han begynner å bli gammel, selv om folk bryr seg mer om det han har allerede fått gjort.

      Slett