fredag 15. juli 2022

Trym Landmark (16 år) leder Electric Avenue (8a trad)Trym Landmark klatret fredag Electric Avenue, grad 9- eller 8a på egne sikringer, som den yngste noensinne. Trym har markert seg mest som konkurranseklatrer med diverse pallplasser i NM og nordisk, og med en sterk finaleplass i den europeiske ungdomscupen tidligere i juli i Østerrike. 

Den gode konkurranseformen fungerte åpenbart bra på en av de mest ikoniske harde tradlinjene i Norden, den flotte Electric avenue på Skelefjell i Bohuslen. 

Electric har blitt den mest kjente trad-ruta i Norden etter at boltene som førstebestiger Henrik Bolander satte opp i 1994 ble tatt ned for drøyt ti år siden av Martin Skaar Olslund. Siden har den blitt selve svenneprøven på hard trad-klatring, med endel bestigninger fra noen av de beste tradklatrerne i Norden og flere internasjonale kapasiteter også.

For Trym tror jeg dette er en av de få trad-rutene han har gått, og den ble gått på topptau i andre forsøk i pinsa, og ble gått i første ledforsøk i dag etter å ha varma opp og prøvd ut sikringene et par forsøk. Den er heller ikke den enkleste å sikre, med mye hard klatring og tynne sikringer ned til RP2 på noen steder. Men den er aldri farlig sikret, så det er en relativt trygg rute å klatre hardt på. Jeg tror Trym, som først fyller 17 senere i sommer, er den eneste tenåringen som har ledet ruta. Nå venter EM og VM for juniorer, hvis jeg har forstått det riktig. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar