søndag 17. juli 2011

Her får du gratis klatrefører for Kjerag og andre vegger i Rogaland

Bratte Rogalands Venner har lagt ut en nettfører til Kjerag og mange av de andre flotte små- og storveggene i Rogaland. Dermed har noen av de fineste flertaulengdersrutene i landet blitt lettere tilgjengelig. Det begynner å bli noen år siden den siste BRV-føreren kom, og dermed så er det hyggelig av BRV å slippe denne turføreren gratis på nett. Ny fører for klippeklatring er visstnok rett rundt hjørnet.

Her er det noen svært kjente vegger, og noen som definitivt fortjener mer oppmerksomhet.
Av de kjente:
Kjerag, selvsagt. En av de to store veggene i Norge ved siden av Trollveggen. Masse fine ruter på 600-900 meter klatring mellom grad 6+ og 8. Lett tilgjengelig med basehopperbåten ut til Geitaneset og stien ned til veien igjen, bare man behersker kla
Dirdalsveggen: Virkelig flott klatring opp til seks taulengder, med en helt vertikal toppvegg på 100 meter. Superfin klatring 6-7 tallet. Et must for alle som liker fin og vanskelig veggklatring.

Vegger som også er virkelig fine:
Tauveggen: Ligger en liten ferjetur og kort biltur fra Stavanger. Lange sva i starten, flott toppvegg med klatring på 5-7 tallet. Noen flotte perler.
Gloppedalen: Nå mest kjent for buldring opp til grad 8B, men var i utgangspunktet storveggsklatring. To vegger, med og uten sol. Mye fin klatring, og noen ruter som ber om å bli gått i fri av sterkinger.

Også er det så mye annet fint: Heskestad langt sør i fylket, Skeisfjell er en liten perle rett utenfor Sandnes, i Vinddalen er det masse fine småvegger og mye mer som kan klatres. Og så videre og så videre. Ikke alt er med i føreren, rett og slett fordi det er mange vegger med bare en enkeltstående rute eller som nesten ikke besøkes lenger.

Litt nostalgisk blir jeg også av en slik fører når man delvis har vokst opp i området, og har gått enkelte av rutene mens jeg gikk på gymnaset, eller på sommerferiene opp gjennom årene. Jeg skal ikke rippe opp i alt. Men det er mye fint, og det er et flott område å kombinere med noe av de flotteste sportsklatrefeltene, som Bergsagel, Dale, Sirikrok og andre perler som snart også får ny fører.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar