onsdag 13. juli 2011

Lofotens første nier signert Robin Mjelle

På Eggum har Robin Mjelle gått en ny rute, Bråtebrann, som er gradert 9. Det er vel kanskje Lofotens hardeste sportsrute, og går i den imponerende brattveggen på Eggum på "utsiden" av Lofoten. Mjelle skriver på sitt scorecard på 8a at det er et gammelt prosjekt fra Lofotens egen klatrer Odd-Roar Wiik.

Med ruta har den unge Bodø-klatreren Mjelle vist at han ikke bare buldrer grad 8B, men også går ruter av samme grad. Nå er denne buldregraden langt mer krevende og eksklusiv enn rutegraden, men det er spennende med klatrere som behersker både bulderne og rutene. Mjelle har blant annet repetert den flotte 8B-bulderen Diamanten på Vingsand, og to i Cresciano i Sveits.

Bestigningen viser at det er i Nord- Norge det mest spennende skjer på klatrefronten om dagen. Det viser også en annen bestigning som rapporteres på Tromsø Klatreklubb sine nettsider. Der rapporteres det om en mulig nier. Bulderen Venuspassasjen i Ersfjord har fått en avslutning oppover som gjør at den kanskje kvalifiserer til rute. Forlengelsen ble gått av 8c-klatreren Erik Grandelius, som for noen dager siden gjorde den imponerende repetisjonen av storveggsruten Arctandria (grad 9-/9) i Blåmannen.

OPPDATERT: Erik Grandelius bekrefter grad og bestigning på sitt scorecard på 8a.nu. Bulder/rute-varianten har fått navnet Venusberget silverhair. Der oppgir han også førstebestigning av en 8A-bulder i Ersfjord: Arctic insomnia.


Her er forøvrig en You tube-video av Venuspassasjen.

1 kommentar:

  1. Ser forresten at Magnus kom på 2. plass i Chamonix idag. Så det er ikke bare i nord det skjer…

    SvarSlett