fredag 8. juli 2011

Nye ruter og fribestigninger på Blåmannen

Det er ikke bare fredagens fribestigning av Arctandria på Blåmannen. Tromsø klatreklubb sine utmerkede hjemmesider skriver om en ny rute på veggen, og om flere fribestigninger.
Det gjør også Norsk klatring.

Den nye ruta ble gått av Magnus Eriksson og Daniel Hallgren, og starter i Ultima Thule før den går til venstre og opp riss og store formasjoner, grad 7/C1. Magnus skriver på facebook at dee gikk ruta på natten og kom ned før de dro rett på jobb på sykehuset i Tromsø. Det fortsetter trenden med at det er svensker som er mest aktive i storvegger i Norge om dagen, med et par svært hederlige unntak.

Ellers gikk Thomas Melling og Ole Lied Atlantis, og ifølge klatreklubbens nettsider gikk Thomas alt i fri. Dette var den første ruta i fri på Blåmannen av Per Hustad og Johan Nilsson, og ligger vel på grad 8 omtrent. Dette var Thomas sin andre frirute i veggen.

1 kommentar:

 1. Andreas Klarström9. juli 2011 kl. 21:18

  Hmm det er vel ikke direkt svensk dominans på storveggsklatring i Norge. Dette er Sindre Sæther og Jarle Kallands imponerende ticklist fra denne uken:
  Ultima thule
  Atlantis
  Pichtaco (første fri, grad ca 8-/8)

  Norske klatrere er vel kansje ikke like frempå med promotering av sine bestigninger, noe vi svensker helt klart er bedre på. ;-)

  SvarSlett