onsdag 29. februar 2012

To tøffe alpinruter på ØstlandetDet er ikke mange tøffe alpinruter på tjukkeste Østlandet, men her er et par nye linjer på en bratt og høy vegg påå Midtre Sølen. De er gått i forrige uka av Glenn Edvardsen og Eirik Olesen, og siden de ikke har hørt om klatring i veggene eller sett noe tegn til det så tror de at rutene er nye.

For de som er kjent i området så klatret de opp Sølenholet og opp nord-vest veggen.
 • Forsvunne forbilder: 350m WI4, M5
 • Spinndriv: 300m M5
Selv om de er litt usikre på graderingen, så skriver Glenn at det er "Et veldig tøft fjellmassiv med potensiale for mange ruter!".

Og vi får tro han på det, siden Glenn har klatret vanskelige ruter i alpene, førstebesteget fjell i Tadsjikistan og gjort mye annet stilig som en av de relativt få aktive unge alpinistene på Østlandet.

Nå er ikke Østlandet helt uten alpine vegger. Andersnatten er jo ganske nært Oslo. Det er flere bratte ting i Rondane, i Hemsedal har Skogshorn endel vinterklatring, noen av oss har tullet litt rundt i Totten-veggen. Og det finnes flere andre vegger. Men det er ikke helt Vestlandet eller Nord- Norge heller.

Her er et par bilder som jeg har fått fra Glenn fra turen.

5 kommentarer:

 1. Regner med at det snakk om Rendalssølen. Det er gått flere ruter i den veggen, allerede på 30-tallet. Men har ikke hørt om vinterbestigninger der.

  SvarSlett
  Svar
  1. Stemmer at det er Rendalssølen. Har du noe mer informasjon om hva som er gått der?

   GE

   Slett
 2. Det sto en artikkel i Fjell og Vidde fra ca 1938 ? hvor det ble omtalt en ny rute, og referert til en tidligere rute i veggen, av Gunnar Sabro.

  Kan sjekke nærmere!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ulf Geir Hansen og Finn Dæhli har første vinterbestigning tidlig 80 tall

   Slett
  2. Utrolig inspirerende å høre om hva gamle gutta har gjort opp igjennom tidene. Hadde vært artig om noen hadde mer informasjon om hvilke ruter som var gått.
   glennedv@gmail.com

   GE

   Slett