søndag 12. februar 2012

Våre to omkomne klatrere er hentet ut

Aftenbladet.no skriver at redningshelikopteret nå har hentet ut de to omkomne klatrerne fra Kjerag.
De to ble firt ned fra veggen i går av klatrerne fra Rogaland Alpine Redningsgruppe, hvor den ene klatreren som bodde i Stavanger også var endel av gruppen. Dårlig sikt gjorde at den planlagte helikoptertransporten måtte utsettes til søndag.
Dagbladet.no har bilde av uthentingen og har snakket med Sindre Bø fra RAR som sier fornuftige ord om å hente ut sine egne nære venner på en slik måte, RAR er ellers en av redningsgruppene i verden med mye erfaring fra kompliserte redningsoperasjoner og uthenting av omkomne basehoppere fra Kjerag-massivet. Men det er første gang en klatrer må hentes ut fra Kjerag, og nå med det aller mest tragiske resultat.
Jeg samler opp litt av det som omtales i medier som er korrekt, og fyller ut litt.
Dagbladet har snakket med Dag Cappelen på Klatreverket, som forteller at de to skulle på en ny islinje. De som kjenner veggen og bildene som er vist vil se at dette var et forsøk på å gå den tekniske ruten Mamma, den ruta som ligger lengst til venstre sett fra fjorden på hovedveggen. Det er vurdert en stund som den siste mulige store islinjen på veggen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar