tirsdag 7. februar 2012

Alpinistbloggere på nye vintereventyr

Det dukker opp nye alpinister som blogger om sine turer.

Alpinist.no har fått mange henvisninger på denne bloggen for sin omtale av egne og andres turer, inkludert godtbiten som Sindre Sæthers siste bratte romsdalseventyr. Og i helgen kom det en fin beskrivelse fra en ny tur ved Goksøyra

Men det er også flere spennende turer å lese om, selv om de ikke nødvendigvis havner i alpinismens historiebøker. Så her er noen alpinbloggere som ikke jeg har fått med meg før.

Toppturgutane.com er en hyggelig blogg som nettopp har et fokus på toppturer og alpinklatring. Det siste innlegger er en vinterbestigning av Vågekallen i Lofoten.

Alpine passion er bloggen til den imponerende klatreren med det like imponerende navnet Johanna Tiensuu Stålnacke. Hun har bodd flere år i Oslo, og sportsklatret helt opp til grad 9- hvis jeg ikke husker feil.Nå bor hun i Nord-Sverige hvor hun kommer fra, og klatrer mye alpint i Nord-Norge, Hemsedal og andre steder.

Fjelltelegrafene er primært en samling skikjørene som gjør tøffe ting i nedoverbakke, men det er også litt alpinisme der. Marta Lidstrøm er en svensk skikjører som også sist helg skrev om en mulig førstebestigning på Digertind i Lofoten.

Den lille superman er noe så sjeldent som en ivrig dansk alpinist, det siste innlegget hans forteller om en aktiv helg i Hemsedal med Grøtnutfossen og Hydnefossen - de to største klassikerne i dalen og fine turer som ikke klatres hele tiden av dansker.

Andre forslag?
4 kommentarer:

 1. tror riktig adresse må være http://toppturgutane.wordpress.com

  SvarSlett
 2. http://fjallsport.blogspot.com/
  Dem har mer enn bare alpinbilder da. Bra fotos og spekter fra lokale buldre til fjerne fjell. Fin blogg spørumeg.

  K

  SvarSlett
 3. Takk. Legger den inn. Tenkte å legge inn selveste "På tur med Olsen"-bloggen, men den har jeg jo lovprist så mange ganger allerede. Men kanskje her nede i kommentarfeltet gjør det seg.

  SvarSlett