lørdag 25. februar 2012

Norges Cup i dag direkte, Tina er tilbake

Konkurransen i den imponerende veggen i Sogndal kan følges direkte på NRK Sogn og Fjordane sine nettsider. Tina Johnsen Hafsaas er tilbake i en stor konkurranse etter skaden hun fikk sist høst i verdenscupen i buldring, og må regne seg som favoritt i en kvinneklasse som ikke har så mange andre toppnavn på deltakerlista.

Herreklassen har de fleste gode konkurranseklatrerne unntatt ruteskruer Magnus Midtbø. Jakob Heber Norum tok sølv i sist konkurranse, mens tredjeplassen da gikk til superallsidige Sindre Sæther. John Henry Nilssen vant vel sammenlagt sist sesong, og er på landslaget i år.  Eirik Birkelund Olsen har gått ut av landslaget, men vil også være en av de sterkeste i feltet. Lars Ole Gudevang er ikke bare landslagsansvarlig, men også en av de beste konkurranseklatrerne når han stiller opp på hjemmebane, og Jarle Kalland sørger også for at seniorene er godt representert. Mens Gudevang har gått en av de få 8c-rutene i Norge på det nærmeste klatrefeltet til Sogndal, Kvam, så har Jarle Kalland gått den hardeste naturlig sikrede ruten i Norge på det samme feltet. Så det blir en spennende konkurranse.

Lokale Anders Farestveit er en favoritt i klassen eldre junior, særlig siden bergenseren Endre Sandø Evensen stiller i seniorklassen.
Juniorklassen for kvinner er langt mer åpen, særlig siden vinneren fra de siste konkurransene Martine Limstrand ikke er påmeldt. Hun vant da eldre junior tiltross for at hun kunne stilt i yngre junior.

Konkurransen har begynt nå i formiddag, og deltakerne følges tett av kommentatorene, blant annet fortalte de nettopp at en av deltakerne gikk på do og dermed sikkert var nervøs. Kuriøst.

Finalen starter kl. 17

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar