onsdag 24. september 2014

2. og 3. bestigning av Stor-Oslos nest hardeste rute

Direkterekyl på Lier ble gått av Klaus Øiseth for fire år siden etter en lang kamp, og med en tydelig 8b+ grad og en liten mistanke om at den var ganske stram også.
Den siste uka har ruta endelig blitt repetert. Først av John Henry Nilssen før helga, som viste at han ikke akkurat hadde spesialtrent foran NM i buldring siden han gikk den lange og pumpende ruta rett før.

Han bekreftet graden 8b+, og mente den var et knepp lettere enn Draumkvedet - 8c-ruta på Damtjern. I dag gikk også Ådne Haugen ruta ifølge gratulasjoner på facebook. Og dermed er det vel offisielt bekreftet at det finnes sterke folk i Oslo-området som går harde grader utendørs bare forholdene blir gode. Og det er de tydeligvis nå.

Direkterekyl er en kombinasjon av direktestarten på Pil og Bue, som er en kort og hard 8a+, og rett inn i Rekyl, som er Robert Caspersen sandbaggraderte 8a-rute som går ut av Pil&Bue-hvilen. Mye hard klatring tilsammen, mens de andre rutene med en 8b+ grad i Stor-Oslo i stor grad er kanskje cruxete greier. Unntatt på Hvarnes selvsagt, hvor det fremdeles er en urepetert 8c-ruta, Shantaram fra Stian Christophersen og en lang og hard 8b+ med Leif Henning Broch Johnsens Ouish. Samt noen knallharde prosjekter videre opp den bratte og høye veggen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar