torsdag 4. september 2014

Her er videoen av Adam Ondras på Illusjonisten i Flatanger. Og viser bilde av en enda brattere hula i nærheten.Videoen som kom i går viser Adam Ondra mens han førstebestiger en av de harde rutene sine  i Flatanger-hula. The Illusionist er gradert 9a, ble klatret mai i fjor, og er seg inn i rekken av harde ruter som gjør Flatanger til et av verdens beste klipper i øvre graderingsskala.

Filmen er som vanlig laget av superfilmer og norgesvenn Petr Pavlicek
Forøvrig er det en video som viser at det er stor forskjell på lange og pumpende 9a-ruter som Adam kan onsighte, og de korte og brutale og vanskelige å lese som vi ser et eksempel på i filmen.

Videoen er som de andre filmene rundt Ondra en mer helhetlig historie enn bare klatringen, og viser både boltingen og annen klatring, blant annet Rannveig Aamodt, I videon vises det også til at det i området finnes 250 ruter og prosjekter opp til grad 9c, og det kan tyde på at Ondra har  prosjekter på lista som kan overgå hans mesterstykke The Change som for to år siden var verdens vanskeligste rute og som matches bare av hans egen førstebestigning året etter med La Dura dura i Spania og en tilsvarende gradert rute i hans hjemland Tsjekkia.

Ellers har filmeren og fotografen Pavlicek også vist fram et bilde av en enda større og brattere hule som klatrerne har funnet mellom Vingsand og Flatanger, men som nok krever båt og hvor det neppe er mulig å gå ruter på under grad 9a, ifølge Adam Ondra.  Bildet av hula ligger på forsiden til nettsiden om filmen The change. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar