mandag 22. september 2014

Svensk gull og bronsje i Junior-VM i klatring

Hannes Puman vant mandag finalen i verdensmesterskapet for juniorer klasse Gutter A (16-17 åringer) i klatring på øya Ny Caledonia i Stillehavet. Kajsa Rosen fikk en like imponerende tredjeplass i sin kvinneklasse tirsdag morgen.
Amman var fjerdemann som kvalifiserte seg til finalen, men kom på toppen med bedre semifinaleresultat enn østerrikeren som kom like høyt.

Dermed er Hannes den andre nordiske klatreren med en verdensmestertittel. Magnus Midtbø ble juniorverdensmester i 2005, starten på til nå ni eventyrlige år som konkurranseklatrer.

Hannes var nummer to i fjorårets VM, som da gikk i Asia. Han har også  fått flere andre medaljer i Europeisk ungdomscup, og vunnet en norgescup for seniorer, Men i fjorårets europeiske ungdomscup i Stavanger så tapte han for Jakob Heber Norum.

Her er resultatlista

Katrin Amman ble nummer 11 i junior kvinner  og Ymer Albert nummer 18 i yngste gutteklasse
Ingen norske har deltatt i dette mesterskapet.

Tilsammen og enkeltvis har dermed de svenske juniorene ekstremt imponerende resultater, selv om det selvsagt er et spørsmål om VM på en fjern øy på den andre siden av kloden får med seg hele junioreliten i Europa.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar