lørdag 20. september 2014

Dobbelt Midtbø-seier i Buldre-NM i Bergen

Hannah Midtbø og Magnus Midtbø vant hver sitt NM-gull i buldring i sin gamle hjemby Bergen på lørdag. Bergen klatreklubb og deres buldresenter Bryggeriet hadde dermed mye å glede seg over.

Her er resultatlista
Her er bloggposten om juniorvinnerne

De gikk begge buldre som ingen andre klarte, selv om det ikke var noen knusende overlegen seier, slik det forsåvidt heller ikke har vært i de forrige NM-konkurransene.
Men da Hannah satte den siste bulderen,og var den eneste med tre topper, så bare bekreftet det at hun var klart best.

I kvinneklassen imponerte også Mie Kastet solid, og sørget for at Hannah fikk konkurranse selv om de tre siste norgesmestrene i buldring ikke var med av ulike årsaker i år. Mie var den eneste som kunne følge Hannah i mål på en av de harde bulderne og den eneste som nesten kom til topps på en av de andre. Dermed bekreftet hun at den ferske 8A-buldrebestigningen også kunne omsettes til innendørsbuldring.
Anine Eriksen fra Kolsås klatreklubb tok tredjeplassen.

Magnus gikk tre buldre, den fjerde og siste var såpass hard at ingen av finalistene nådde sonetaket engang. Thilo Jeldrik Schröter tok andreplassen, foran Jakob Heber Norum. De gikk begge to buldre. Men Jakob falt på sisteflyttet på den andre bulderen i flasheforsøket, og hadde det holdt ville førsteplassen vært nær. Så selv om Magnus vant som ventet, så utfordres langt mer av sterke buldrere i Norge enn på taukonkurransene i både denne og tidligere NM-konkurranser.

For oss som fulgte dette på videostreamen som også ble sendt på BTTV, så virket det som et svært proft seniorfinalearrangement. Varierte buldre som skilte ganske bra, utfordret både de beste og fungerte samtidig for hele finalegjengen. Bra gjennomføring og kjappe oppdateringer på nett med resultatlister vitner også om flinke folk, og gjør det fristende for flere i Klatre-Norge å følge med på konkurransene.

Det er også spennende at det etablerte mediehuset Bergens Tidende viste fram den gode videoproduksjonen, og viste sendingen bra fram på forsiden av nettavisen. Sendingen ble laget på dugnad og med sponsing fra leverandør KBE Events, og det er imponerende.
Slik streaming har blitt standarden i mange norske konkurranser, og gjør det garantert lettere å få interesse for konkurransene. Her skiller klatreforbundet og klubbene seg markant fra andre land. I Sverige er det for eksempel sjelden streaming og knapt resultatlister å oppdrive.

Selve produksjonen var bra laget, jeg blogget først at den var laget av mediehuset men som det står i kommentaren så er ikke det riktig.Uansett proft.  Jeg er mer usikker på deler av kommenteringen underveis, slik jeg også har vært i en tidligere konkurranse. Jevnt over var den informativ og praten fløt bra, med mye innsideinformasjon som utenforstående kunne lære av - selv om den nok balanserer på grensen til å bli veldig intern. At det var noen rene feil er også slikt som kan skje i en direktesending, og det hadde ingen konkret betydning underveis.

Derimot er jeg mer usikker på om det hører hjemme med  endel interne sleivspark og negative karakteristikker av deltakerne i finalen. Det er selvsagt ikke vondt ment, og er sikkert opplevd som morsomt eller internt i deler av klatremenigheten. Men det er forskjell på å ha litt rølpete internhumor og å eksponere det ut for hele Klatre-Norge og eventuelt alle andre som følger en slik sending. Jeg tar høyde for at jeg kanskje er en litt for seriøs eks-redaktør når en slik medieinnsats skal vurderes, og at det ikke er noe å bry seg om i et helhetlig så bra arrangement. Men for meg var det en liten irritasjon i et ellers veldig bra arrangement å følge utenfra.
6 kommentarer:

 1. Det fjerde problemet var hardt, men det var vel ingen som gjorde tredje movet helt riktig... Og det skal jo vites av direktøren i Tjelmeland friksjon gikk til zone fot-off under testinga... så det var vel ikke så hardt...

  SvarSlett
 2. Dette kjenner jeg kun fra avstand, så jeg kan ikke så noe på det. Men det er vel heller ikke første gang i norsk buldrehistorie at flytt som gås under test er langt hardere å gå når det er sistebulder etter en lang dag, og med 50% høyere luftfuktighet fra alle folka som er i hallen. Uansett kul konkurranse å følge på streamen.

  SvarSlett
 3. Det var ikke BT som sto for produksjonen.

  SvarSlett
  Svar
  1. æres den som æres bør. desto mer imponerende.

   Slett
 4. Tusen takk for konstruktiv tilbakemelding på kommenteringen! Jeg er stort sett enig i det meste :) Har skrevet et noe mer utfyllende "svar" på seer-kritikken på facebook-siden til Bergen Klatreklubb, for de som er interessert.

  SvarSlett
  Svar
  1. Brutalt å bli kastet rett inn i en slik kommentarrolle på direkten i et par timer. Syns dere gjorde det mest veldig bra, og så er det jo greit at vi enige om det andre.

   Slett