fredag 19. september 2014

Speil, speil på veggen der, hvem er sterkest i landet her? Prognose før Buldre-NM

I helga er det Buldre-NM på Bryggeriet i Bergen, og med over 75 deltakere ser det ut til å bli en av Klatre-Norges store konkurranser i 2014.
Her er det lovet en lenke til streaming av finalene, som starter lørdag 15.30 ifølge programmet.

Magnus Midtbø må leve med favorittstempelet i herreklassen, selv om han kan bli utfordret av Thilo Schröter. Kenneth Elvegaard vil også konkurrere om pallen, og John Henry Nilssen vil være en sterk konkurrent, selv om konkurransepumpen kanskje er mer utviklet enn buldrestyrken.

I kvinneklassen er Hannah Midtbø en åpenbar favoritt, og egentlig uten reelle utfordrere så lenge de tre sterkeste potensielle konkurrentene de siste årene ikke stiller av ulike årsaker. Anine Eriksen og Ragnhild Eriksrud er nok de to mest aktuelle kandidatene for de neste plassene.

Så de fire ungdomsklassene som er litt vanskeligere å spå.

Yngre gutter har Leo Ketil Bøe som en hjemmefavoritt. Hjemmevant og best plassering i buldre-EM for junior, men med ett år yngre Jens Kristian Hagaseth Asmundsen fra Oslo klatreklubb som den eneste reelle utfordreren.

Eldre gutter er mer uforutsigbar.Men Rolf-Martin Bjørngaard er favoritt med seier i sist norgescup i buldring, og han hadde en forholdsvis fin 18. plass i Buldre-EM for juniorer.  De neste plassene er mer usikre. Jon Pål Hamre og Brage Birkelund Olsen er to pallkandidater som peker seg ut, med Kristoffer Klev som en av flere utfordrere.

Den eldste jenteklassen blir spennende. Martine Limstrand slo Sunnive Eik Haave både i sist norgescup og i Buldre-EM for juniorer. Men Marte Håkenstand-Bråten fra Lillehammer deltar for første gang siden hun vant juniornordisk for halvannet år siden på Lillehammer, og kan kjempe om pallplassene.

Den yngste jenteklassen er kanskje den jevneste. Lisa-Marie Kvandahl fra Oslo KK og Bergljot Jullumstrø Hansen fra Trondheim KK har utkjempet de fleste duellene de siste årene, med Lisa-Marie med flest seire. Men flere gode Oslo-klatrere kan utfordre disse duellene, i sist Norgescup vant Ingrid Helene Amundrud. Men som et tips: Lisa, Bergljot og Ingrid

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar