lørdag 27. september 2014

Aldri har det vel vært mer passende med en "Girls on Crack" i Bohuslän

I helgen er det kvinneklatresamling i Bohuslän med nærmere 70 påmeldte klatrere til arrangementet Girls on Crack som Oslo klatreklubb arrangerer. Det er en bra forsamling i enhver klatresammenheng, og det er spennende at det både er bredde og og topp på dette området av klatringen hvor det i endel år har vært litt mer avstand mellom de hardeste bestigningene på herre og kvinnesiden. Men nå skjer samling på tampen av en sesong hvor for første gang noen av de mest imponerende kilebestigningene av en norsk klatrer er gjort av en kvinne.

Det er spesielt Paula Voldner, som med sin repetisjon av Electric avenue (hard 9-) (og av enkelte vurdert til 9-/9), og med sin onsight av Gå på Pumpen (grad 8) i Bohuslän og Butterarms (grad 8+) på Kalle i Lofoten står for tre av de hardeste bestigningene i år på disse to områdene. Jeg tror ikke det har vært noe særlig hardere enn dette i år av nordmenn. Hilde Bjørgaas har også markert seg sterkt med sin bestigning av Kristi Brud (grad 8+) på Hallinden i våres. Sammen med Paulas bestigning av Kvinner og barn først, på Bergflødt utenfor Drammen, så tror jeg dette er de hardeste gradene gått på naturlige sikringer av norske kvinner.
Ellers har det blitt noen stramme bestigninger, selv om det er mange flere ruter som venter:
Veckans versting (grad 8) har blitt gått av Paula, og kanskje flere andre. Kristina Pålsgård gikk for noen år siden Abrakadabra (grad 8/8+), og Hilde Bjørgaas  noen år senere. Sunniva Hoel Aass gikk Ibens bok (grad 8).

Så da er det bare å vente på bestigninger av flere harde ruter i en helg hvor det er meld mye vind og forhåpentligvis sticky forhold. Både Crackoholics, Rätt lett, og flere andre harde klassikere står sikkert klare.

p.s Har jeg oversett eller glemt noen bra prestasjoner, gi et lite hint.

2 kommentarer:

  1. Paula Voldner gikk Butter Arms 7c+ i Lofoten i sommer

    SvarSlett
  2. Takk. Har føyd den til. Lett å glemme at drammensområdet og Bohuslän ikke er verdens navle.

    SvarSlett