lørdag 14. mai 2011

Magnus Midtbø og Tina Johnsen Hafsaas ble nordiske mestere

De to ble nordiske mestere på nytt i den relativt nye storveggen i Stavanger, Arena Sørmarka, lørdag ettermiddag. De to tok den samme tittelen ifjor, og Tina har dermed to slike titler før hun fyller 17 år. Magnus tok sin syvende tittel i nordisk før han fyller 23 år.

19 år gamle Maria Davies Sandbu fra Trondheim tok bronse. Romsdalingen Sindre Sæther tok også bronse, blant annet foran de to beste svenske konkurranseklatrerne Geir Söderin og Magnus Högström. Ikke verst for en storveggsklatrer, men så er ikke Sindre vilken som helst storveggsklatrer heller.

Magnus ser ut fra resultatlisten på facebooksiden til de kjappe folka i Bratte Rogalands Venner ut til å ha vunnet klart foran den finske veteranen Tomi Nytorp, som tok sin første nordisk-sølv for omlag femten år siden (litt usikker på hukommelsen der, men ta det med litt saltklype). Magnus begynner også å bli vinner-veteran, med

Konkurransen samlet de beste nordiske konkurranseklatrerne på herresiden. I kvinneklassen manglet de to beste svenske jentene, og bare en svensk junior deltok. Tina ser ut til å ha vunnet komfortabel mot den samme finske klatreren hun har knivet med om topplassen i tidligere konkurranser det siste året.

Uten at det er noe stort poeng, så ser det ut til å bare være norske tenåringer som deltok, med et lite unntak. Nå har ikke det svekket pallplasseringen, for de to beste har vært klart best det siste året. Selv om det selvsagt hadde vært morsomt å se Hannah Midtbø i en slik konkurranse igjen etter at hun har stått for tidenes norske bestigningsliste på kvinnesiden den siste måneden i Spania, med to 8b-bestigninger i vår og to 8a+-ruter den siste uka. Og selv om Therese Johansen primært er en buldrer som ikke har deltatt i taukonkurranser på lenge, så er neppe pumpen hennes så verst heller siden det er en svært lang bulder hun gikk fredag, som den tredje kvinnen i verden som har gått buldregraden 8B.

For kvinneklatringen i Norge er det en enestående bredde å ha den beste konkurranseklatreren (som har flere år igjen som junior), den beste sportsklatreren ute, og den klart beste buldreren. Det er et utrolig bra nivå.

-----
Nå har klatreforbundet også kommet med resultatlisten, fint og kjapt levert:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar