onsdag 11. mai 2011

Gore-Tex lokker med klatring i Nord Norge som klatrepremie

En av verdens beste allround-klatrere velger seg Tromsø som klatremål når han sammen med sin sponsor Gore Tex inviterer britiske klatrere til å melde seg på en tur. To uker til "arktiske Norge" for å gå nye ruter, er premien for de som blir trukket ut for å vinne denne "ekspedisjonen"/konkurransen. Den er en del av markedsføringen til et av verdens største største friluftsforetak.  Dave MacLeod skriver på sin blogg at det bare er å søke på Gore Tex sin facebookside. Jeg linker ikke til den, siden den krever at jeg overgir all makt til Facebook. På siden står det at turen går til øynene og fjordene utenfor Tromsø. Kvaløya med andre ord, siden det er snakk om granittklatring.
Hvorfor Norge, spør MacLeod i bloggen, og svarer selv: Well, other than being a climbing paradise with nearly endless potential for adventurous new routing on every type of cliff, it's beautiful, off the beaten track and aside from an unpredictable climate there are no barriers to getting on the rock - it's everywhere! Depending on the team's desires, what grabs our eye when we arrive and whether the sun is out, we could climb sport routes, single pitch trad or some rather bigger walls. I'm sure there will be the odd bit of sessioning on perfect granite boulders too…

 
Skotten MacLeod (med det etternavnet, neppe en bombe) er med god grunn en av de mest kjente klatrerne på øya. Han har gått noen av de hardeste kilerutene og mix-rutene i verden, og buldrer og sportsklatrer på toppnivå i Storbritannia. Han har også en bra klatreblogg og treningsblogg, hvor han også selger videoer og sin egen klatretreningsbok.
 
Da er det bare et problem for de britiske klatrerne: Værmeldingen for august i Troms er ikke helt avklart ennå.

1 kommentar:

  1. Tror det er mange som setter pris på at du holder almuen oppdatert på hva som skjer i klatre-Norge, særlig etter at Steepstone døde... Dette er vel sikkert for drøyt å spørre om, men hadde du hatt mulighet til å sette opp en liste over de hardeste rutene i Oslo og omegn, inklusive navn på førstebestiger, gitt grad, konsensus grad osv?? Dette har jo vært diskutert fram og tilbake på SS i årevis, men ettersom gamleforumet er utslettet og nostalgien har begynt å melde seg, kunne jo det være en gylden mulighet til å fyre opp en underholdende diskusjon!

    SvarSlett