søndag 22. mai 2011

Jakob Heber Norum vant bronse i europeiske ungdomscupen

15 år gamle Jakob Heber Norum har fått et slags gjennombrudd i internasjonale konkurranser med sin 3. plass i helgens konkurranse i Den europeiske ungdomscupen i Edinburgh.

Tina Johnsen Hafsaas lå på andreplass etter kvalifisieringen, og med små marginer i toppen ble det en sjetteplass i finalen.

Jakobs tidligere beste plassering var en åttenplass i fjor. For en uke siden vant han juniornordisk i Stavanger.
Søndagens finaleplassering tror jeg av internasjoanle resultater bare er overgått av søsknene Magnus og Hannah Midtbø, som begge har vunnet konkurranser i denne cupen. Magnus juniorverdensmesterskap og Hannas bronse fra buldre-EM for seniorer er vel den høyeste plasseringen i offisielle mesterskap arrangert av den internasjonale sporstklatreforeningen.

Tinas sjetteplass tangerer hennes beste resultat fra i fjor høst i den samme ungdomsserien, som pleier å samle de beste klatrerne i sine alderkategorier. Sist helg vant hun nordisk for både senior og junior. Hun konkurrerer i 16-17 årsklassen, mens Jakob er i 14-15 årsklassen. I den samme klassen deltok Jon Hamre fra Trondheim, som kom på 38. plass i sin debut. Resultatene fra både Tina og Jakob viser at det gjerne tar noen konkurranser før resultatene kommer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar