søndag 15. mai 2011

Fire av seks gull til Norge i nordisk mesterskap for junior i klatring

Kjapp oppsummering av juniornordisk fra Sørmarka arena i Stavanger, basert på resultatlistene fra de tre aldersnivåene i juniorklassen:
Tina Johnsen Hafsaas vant ikke uventet sin juniorklasse, youth A, dagen etter at hun vant senior-nordisk. Jakob Heber Norum vant like lite overraskende den yngste juniorklasse, Youth B, slik 15-åringen har fått for vane.
Den nye sterkingen Endre Sandø Evensen fra Bergen vant sin juniorklasse, youth A, Han har tidligere gjort det bra i konkurranser i vinter og klatre ute opp til grad 9-/9.
Spenningen var nok litt større for eldre juniorer. Der er konkurransen på nordisk nivå hardere fra andre land på kvinnesiden, og det var sølv og bronsevinneren fra seniorklassen som tok første og andreplassen. Sølvet  gikk til Maria Davies Sandbu. Det er mer åpent på herresiden, hvor det norske nivået ikke er så høyt som det er i klassen under og hvor ingen av juniordeltakerne var i seniorfinalen. Men Martin Skaar Olslund fra Kongsberg vant denne konkurransen, slik han også vant det norske juniormesterskapet. Begge gangene foran Tarjei Hamre fra Trondheim. Det er imponerende med tanke på at Martin først og fremst støter hardt på isklatring hele vinteren og ikke akkurat har nitrent på konkurranseklatring.
Martine Limstrand fra Bodø fikk sølv i den yngste juniorklassen. Ski- og klatretalentet Marthe Håkenstad-Bråten fra Lillehammer fikk tredjeplassen, mens hun sist helg vant NM i buldring på hjemmeveggen til Tyrili.

2 kommentarer:

  1. Man kan vel trygt si at Martin begynner å bli den nye Sindre?? Skal bli spennende å se hva han kan få utrettet i årene framover...

    SvarSlett
  2. Jeg tenker Martin står bra på egne bein og skal slippe å bli sammenlignet med en råsterk isfjording. Men det er sjelden tenåringer klatrer så bra på is, storvegg og klippe, og har guts til å reise mye rundt og prøve nye ting.

    SvarSlett